Tériszonyosoknak nem ajánlják a világ legnagyobb csúszdáját

kapoor
Vágólapra másolva!
Gigantikus csúszdává alakítják a 2012-es londoni olimpia egyik szimbólumát, az Anish Kapoor által tervezett Orbit kilátót.
Vágólapra másolva!

Az indiai-brit művész szabálytalan építménye kapott hideget-meleget az olimpia idején. A kritikusai félresikerült hullámvasutat, mások viszont az Eifell-torony méltó riválisát látták a hatalmas kilátóban, amely egyszerre működik monumentális szoborként és épületként. Még maga Kapoor is elismerte a mű furcsaságát egy interjúban:

Azt akartam, hogy az épület kissé zavarba ejtő legyen.”

Nem lesz drága a jegy

Az 1400 tonna acél felhasználásával és több mint 22,7 millió fontból (8,2 milliárd forint) épített látványosság most új funkciót kap, ami lehet, hogy népszerűségét is növeli majd.

2016-ban világ legnagyobb csúszdája nyílik majd meg Kapoor monumentális szobrában,

amely 180 méter hosszan kacskaringózik majd az acélszerkezetben. A 40 másodperces száguldás nem is lesz drága, a belépő mindössze 5 fontba kerül majd.

Kapott hideget-meleget a szobor Forrás: AFP/Adek Berry

„A csúszda egész új megvilágításba helyezi majd Nagy-Britannia legnagyobb szobrát” – nyilatkozta Peter Tudor, az Erzsébet királynő nevét viselő Olimpiai Park igazgatója. A vezetők nagy érdeklődésre számítanak a csúszda miatt, viszont tériszonyosoknak nem ajánlják a kalandot.