Összeállnak a rapvilág legnagyobbjai

nwa, ice cube, dr dre
Vágólapra másolva!
Egy rádióműsorban megerősítette Dr. Dre, hogy tizenhat év után pénteken új albumot hoz ki. 
Vágólapra másolva!

Az albumot a hamarosan mozikba kerülő NWA rapcsapatról szóló film, a Straight Outta Compton ihlette. Ahogy producer-rapper fogalmazott, ez lesz az ő hatalmas búcsúlemeze.

Az már biztos, hogy erős vendéglistát szedett össze hozzá, szerepel többek között Ice Cube, akivel együtt nyomták az NWA-ban, Kendrick Lamar, Eminem, Snoop Dogg és Xzibit is.

Dr. Dre utoljára 1999-ben adott ki albumot a félrevezető 2001 címmel. A rajongókat azóta hergelte egy Detox című lemezzel, de szemlátomást az a projekt agyonnyomta.

Ahogy ezzel kapcsolatban megjegyezte, halálra dolgozta magát a Detoxon, de soha nem érezte elég jónak. A Compton: A Soundtrack By Drében viszont most elég nagy lehetőség van.

Az NWA-t rengeteg botrány övezte, magasztalták a drogfogyasztást, gyűlölték a rendőröket, a hiphop történetének egyik legnagyobb hatású csapatként szoktak hivatkozni rá.

Azóta Dr. Dre a hiphopvilág leggazdagabb üzletemberévé vált, Ice Cube-ot pedig nem győzik gúnyolni, hogy kőkemény rapperből családi vígjátékok vicces fiúja lett.