Vizet is osztanak majd a Szigeten

2015.08.06. 10:52

Zacskós vizet osztanak majd a Sziget fesztiválon és feloldják a bevihető ásványvíz mennyiségére vonatkozó korlátozást is. A minusz egyedik napon biztosan hőségriadó lesz, és ez előrejelzések szerint a nyár legforróbb napjai várnak a szigetelőkre.

Zacskós vizet osztanak majd a látógatóknak a Sziget Fesztiválon a hőség miatt - tudta meg az Origo a szervezőktől. A fesztivál területét emellett folyamatosan járják majd a locsolókocsik és a hőségriadó alatt feloldják a bevihető ásványvíz mennyiségére vonatkozó korlátozást is.

Tavaly is hűsítő vízpermettel locsolták a fesztiválozókatForrás: MTI/Mohai Balázs

A hangosbemondón folyamatosan, több nyelven figyelmeztetik majd a látogatókat a kánikula veszélyeire, vagyis ne tartózkodjanak a napon huzamosabb ideig, ha lehet hordjanak fejfedőt, és fokozottan ügyeljenek a folyadékbevitelre. A Sziget területén több helyen állítanak majd fel párakapukat, az egészségügyi dolgozók pedig folyamatosan járják majd a fesztivált és felébresztik azokat, akik esetleg elaludtak a napon. 

A koncertre is vigyen vizet!

A Sziget területe hét szektorra van felosztva, mindegyiket egy háromfős elsősegélynújtó csapat felügyeli műszakonként - mondta Szeles Géza, a Sziget orvosa. A fesztiválon működik egy kórház is, ahol egyszerre akár tíz nővér és öt orvos is dolgozhat, hogy ellássák a bajbajutott fesztiválozókat. 

Ilyen melegben a szervezetnek naponta legalább három-négy liter folyadékra van szüksége, ennek kétharmada pedig víz kell hogy legyen. Fontos, hogy tudatosan pótolják a fesztiválozók a folyadékot. Egy koncert előtt például mindenképpen igyanak meg fél liter vizet, akkor is ha éppen nem szomjasak - mondta Szeles Géza. A koncerte is érdemes vizet vinni magunkakkal, hiszen a tömegben akár negyven fok is lehet és nehéz innen kimenni a pultokhoz. Ilyenkor még a farzsebben lévő langyos víz is jobb a semminél. 

Az idén negyedik alkalommal elrendelt másodfokú hőségriasztás hétfő hajnalig lesz érvényben, de az előrejelzések alapján vélhetően meghosszabítják majd. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK