Megtelt a Sziget: 90 ezren buliztak

Sziget 2015, teltház
Budapest, 2015. augusztus 15. Kihelyeznek egy telt ház feliratú táblát egy pénztár ablakára a Sziget fesztiválon 2015. augusztus 15-ére virradó éjjel. A rendezvény harmadik napjára 90 ezren látogattak ki. MTI Fotó: Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Minden eddigi rekordot megdöntött 90 ezres látogatói számával a Sziget Fesztivál pénteken: soha ennyien nem volt bent egyszerre. Ez kétszer annyi bulizó, mint ahányan 1993-ban az első Szigeten egész héten megfordultak a fesztiválon.
Vágólapra másolva!

Teltházas volt a Sziget pénteki napja: a rendezvényre 90 ezren látogattak ki - közölték a szervezők. Pénteken többek között a Marina and the Diamonds, a Kasabian és Avicii lépett fel a Nagyszínpadon. Gerendai Károly főszervező elmondta, hogy az idén megnövelték ötezerrel a rendezvény kapacitását.

Tömeg a Nagyszínpad előtt Fotó: M. Schmidt János

A mínusz egyedik és nulladik napon, amikor nem teljes gőzzel megy a Sziget, 80 ezres a teltház, mivel annyian férnek el a Nagyszínpad előtt, de

amikor minden helyszín üzemel, 90 ezer embert engednek be.

Először fordult elő, hogy a Sziget területén ennyien tartózkodtak egyszerre.

Pénteken megtelt a Sziget: 90 ezren buliztak Forrás: MTI/Mohai Balázs

Az összehasonlítás kedvéért:

ez egyetlen nap alatt több mint kétszer annyi látogató, mint amennyi az első Szigeten - 22 éve - összesen megfordult egy hét alatt.

Természetesen a Sziget utolsó két napjára van még jegy, de a szombat is erősnek ígérkezik - közölték a szervezők.