Színházakat is károsított a vihar

kamra beázás
Budapest, 2015. augusztus 18. Dolgozók nézik a Katona József Színház vízzel elárasztott Kamra stúdióját 2015. augusztus 18-án. Az előző este lecsapó viharban feltehetően eltört a színház alatt húzódó csatorna gyűjtővezetéke, ennek következtében az összes helységet elárasztotta a szennyvíz, a színpad és az összes kellék tönkrement. A vihar során egy óra alatt több eső esett a főváros belső részén, mint az augusztusi havi átlag. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
A hétfői vihar és esőzés a budapesti színházi életen is nyomot hagy. Károkat okozott a víz a Katona Kamra előterében és játszóterében is, de több színház is pórul járt.
Vágólapra másolva!

"A vihar minket is elért, a játszóhelyek helyreállításán jelenleg is dolgozunk" - írták a Facebook-oldalukon, ahol szerdán az alábbi videót tették közzé.

Elöntötte a víz a Kamrát. Jelenleg is dolgozunk a károk felmérésén, helyreállításán.

Posted by Katona József Színház on 2015. augusztus 19.

A Katonában jelenleg is dolgoznak a károk felmérésén, írták szerda délelőtt a közösségi oldalon. Valószínűleg eltört egy csatornavezeték a színház alatt, a szennyvíz elöntötte a kellékeket is.

Dolgozók nézik a Katona József Színház vízzel elárasztott Kamra stúdióját Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Kárfelmérés zajlik a kellékek terén is, a dolgozók gumicsizmában mentik a jelmezeket, iratokat, tárgyakat.

Iratokat mentenek a Katona József Színház Kamra stúdiójában Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Több színház pórul járt

Az RS9 Színház játszóterében és kávézójában bokáig állt a víz, a közösségi oldalon közzétett videó szerint a dolgozók vödrökkel hordták ki az esővízet.

A vihar súlyos károkat okozott a Centrál Színházban is. A vezetékek eláztak, telefonszámaik jelenleg nem működnek, a pénztárnyitást jövő hétfőre tervezik, próbálnak mielőbb visszaállni a normális kerékvágásba, írják a Facebookon. A hír24 riportja szerint a kazánházat és a hangberendezés egy részét is megrongálta az eső. A károkat jelenleg 120 milliósra becsülik.