Bámészkodáshoz és munkaöléshez tökéletesek lesznek

pictureplane
Vágólapra másolva!
Hoppá, két komolyabb visszatérő is akad mostanában az elektronikus zenében.
Vágólapra másolva!

Négy év után újra lemezt ad ki Travis Egedy, azaz Pictureplane, akiről régebben azt írtuk, hogy: a kilencvenes évek elektronikus tánczenéjét, illetve a rave-et éleszti újra, megbolondítva némi lo-fi esztétikával. Ki is rakta róla a címadó számot egy-két hallgatás után nem csapott a földhöz, ettől függetlenül bizakodó vagyok.

A Technomancer persze egyáltalán nem rossz, de amikor meghallottam az előző albumáról a Real Is A Feelinget, akkor órákig csak azt akartam hallgatni. Az album megjelenése kiváló apropó, hogy megint elővegyük a slágerét, amire az utolsó nyáriasnak mondott napon még hosszan lehet üveges szemmel kibámulni az irodából.

Egy-két hete volt egy másik hatalmas visszatérő is, ami fölött akkor sajnos figyelmetlenül átsiklottunk. Négy év után adott ki új anyagot a kanadai Junior Boys is. Ők egy 1978-as romantikus számot dolgoztak fel, aminek rögtön megcsinálták a dubos verzióját is. Ezt simán lehet, hogy hamarosan egy friss album is követi majd.

A What You Wont't Do For Love is kiváló a bambuláshoz, viszont a megjelenése szintén remek lehetőség arra, hogy felidézzük a 2006-os In The Morningot, amit a Real Is A Feelinghez hasonlóan órákig lehet csorgó nyállal hallgatni. A So This Is Goodbye című album akkor több év végi listán is egész magasra jutott.