Ezek az ékszerek nemcsak egyszerűen feldíszítik a testet, hanem méltóságot adnak a fogyatékkal élő embereknek és az ékszerek viselőjének. Mindehhez egy alapítvány szervezőmunkája szükséges.

Ha az autisták által készített tárgyakból lehet versenyképes, menő dizájnterméket csinálni, akkor nemcsak gyertyát kéne önteniük vagy lábtörlőt szőni.

Az is nagyon jól működik, sokan csúcsminőséget gyártanak ezekből, és a lakóotthonok el is adják. De ha így be lehet vinni a fogyatékosság témáját egy dizájnvásárra, akkor tegyük meg" – mondta Tarr Hajnalka művészeti vezető a Mosoly Otthon Alapítvány termékeiről a vele készült interjúnkban. Ennek megfelelően sáljaikat, trikóikat, noteszeiket autista emberek rajzai díszítik.

Ezüstből és plexiből készült nyakék, Jermakov Katalin munkája, kikiáltási ára 85 000 FtForrás: Mosoly Otthon Alapítvány Facebook-oldal / Fotó: Bugár Máté

Ezek a tárgyak magas minőséget képviselnek, és megvásárlásukkal a magyar autista emberek számára fenntartott lakóotthonokat támogatják.

Exkluzív ékszerek autista rajzok alapján

A Jaksity György nevéhez köthető alapítvány most bővíti palettáját és új termékeket vezet be. Szintén autista emberek rajzaiból készítettek dizájnerek és a Filter Galéria segítségével ékszereket. Összesen tizenkét autista alkotó rajzaiból tizenhét ékszerkészítő tervezett saját, exkluzív ékszereket.

Bross. Huber Kinga munkája, kikiáltása ára 120 000 FtForrás: Mosoly Otthon Alapítvány Facebook-oldal / Fotó: Bugár Máté

Az ékszereket és rajzokat az alapítvány és a galéria közös jótékonysági esten értékesíti szeptember 24-én. A cél ugyanaz, mint a többi dizájntárgy esetében.

Egyenrangúvá tesszük a fogyatékkal élők csoportját a többiekkel.

Smink: Mártai Mariann, Modell: Petrik Andrea. Dávid Attila Norbert munkája, kikiáltási ára 110 000 FtForrás: Mosoly Otthon Alapítvány Facebook-oldal / Fotó: Bugár Máté

"Azt akarjuk, hogy ha valaki ránéz ezekre a sálakra, pulóverekre, akkor vágyjon rájuk. Nem azért, mert a megvásárlásukkal szívességet tesz szegény fogyiknak, mert azoknak tényleg tök rossz. Az kell, hogy leessen az álla mindenkinek, és azt gondolják: Jesszusom, milyen gyönyörű ez a sál! És így máris abból a világból szeretne valamit magának, amivel amúgy nehéz mit kezdeni” – mondta Tarr Hajnalka a már említett interjúban.

Virág Bogi munkája. Kikiáltási ár: 55 000 Ft. Érték: 70 000 FtForrás: Mosoly Otthon Alapítvány Facebook-oldala / Fotó: Bugár Máté