A Katona József Színház, a Centrál Színház és a József Attila Színház élén a jelenlegi igazgatók folytathatják munkájukat, a Radnóti Miklós Színház vezetői posztját pedig Kováts Adél nyerte el.

A Fővárosi Közgyűlés szerdai zárt ülésén négy budapesti színház ügyvezető igazgatói pályázatának eredményéről döntött.

A döntés szerint a József Attila Színházat Nemcsák Károly, a Centrál Színházat Puskás Tamás, a Katona József Színházat pedig Máté Gábor fogja vezetni további öt évig.

Felelősséget érez a RadnótiértForrás: Falus Kriszta

A jelenlegi ügyvezetők megbízatása 2016. január 31-én jár le. A nonprofit kft. formában működő ügyvezető igazgatói munkakört mind a négy színház esetében 2016. február 1-jétől 2021. január 31-ig tölthetik be a nyertesek.

Kováts Adél az Origónak adott interjúban ezzel indokolta, miért szeretne igazgató lenni:

"Úgy érzem, vannak még bennem lehetőségek, amiket szeretnék kiaknázni. Jó lenne másik szinten működtetni azt a tudást és tapasztalatot, amit eddig gyűjtöttem. A Radnótit kívülről-belülről ismerem, hibáival, erényeivel együtt. 22 éve vagyok itt, felelősséget érzek ezért a színházért.  Szeretném, ha az a szellemiség, amit a Radnóti Színház Budapest kulturális életében képvisel, nem tűnne el, úgy érzem, az én személyem lehetne ennek a biztosítéka".