7 millióért szereztek meg két festményt Orbán Ráhelék

Hincz Gyula: Kompozíció című képe 6,5 millió forintot ért Orbán Ráheléknak
Vágólapra másolva!
Orbán Ráhel és a férje a budapesti Marriott Hotelben tartott hétfői aukción vettek részt. Két festményre is sikerrel licitáltak.
Vágólapra másolva!

A budapesti Marriott Hotelben tartott aukciót október 12-én hétfőn a Kieselbach Galéria. 34 millióról indult és 50 millió forintért kelt el Patkó Károly korai korszakának egyik legfontosabb darabja, a Fürdőzők című monumentális festmény, de az összesen 204 tételt felvonultató árverésen gazdára leltek Márffy Ödön, Hantai Simon, Czigány Dezső, Kernstok Károly, Rippl-Rónai József, Anna Margit, Scheiber Hugó és Csók István képei is (a katalógust itt lehet megnézni).

Hincz Gyula: Kompozíció című képe 6,5 millió forintot ért Orbán Ráheléknek Kieselbach Galéria

A Magyar Narancs információja szerint Orbán Ráhel és Tiborcz István is részt vett az aukción, és 400 ezer forintért megszerezték Háry Gyula Velence című művét, Hincz Gyula Kompozíció című, 5 milliós kikiáltási árról induló munkáját végül 6,5 millióért vették meg.

Úgy tudjuk, a Kieselbach Galériánál a leütési áron felül 20 százalék közvetítői jutalékot is fizetnie kell az árverési vevőnek, vagyis Orbánék valószínűleg összesen 8 280 000 forintot fizettek a galériának.