Novák Előd egymilliót fizet Alföldinek

alföldi róbert alföldi róbert a terápia című magyar filmsorozat második évadjának díszbemutatója
a terápia című magyar filmsorozat második évadjának díszbemutatója
Vágólapra másolva!
Jogerős bírósági ítélet mondja ki, hogy Novák Elődnek, a Jobbik alelnökének becsületsértésért egymillió forintot kell fizetnie Alföldi Róbertnek.
Vágólapra másolva!

A bíróság jogerős ítéletéről Novák Előd saját Facebook-oldalán számolt be. „Egymillió forintot kell fizessek (sic!) Alföldi Róbertnek egy friss és jogerős bírósági ítélet szerint, mert szegénynek megsértettem az érzékenységét, amikor a Nemzeti Színház éléről való távozását sürgettem mindhiába: a Fidesz-kormány tagjai sem mertek hátat fordítani neki” – írta.

A per még 2012-ben indult Fotó: Bielik István - Origo

Az Origo megkereste Alföldi Róbertet, aki elmondta, a bíróság valóban az ő javára döntött. A Nemzeti Színház korábbi igazgatója nem kívánta bővebben kommentálni az ügyet.

Novák a Facebook-oldalán felidézte azt is, miért perelte be őt 2012-ben Alföldi.

– az efféle kijelentéseimet (főként a Nemzeti Színháznál tartott Jobbik-tüntetésen elmondott beszédemet) sérelmezte a sorozatos színpadi provokációi ellenére, melyeknek az előbbi népi bölcsességgel ellentétben sem az lett a vége, hogy leváltották, hanem kitölthette ciklusát, sőt utána is kapott állami lehetőségeket, pl. az Operában rendezhetett, így Orbánék kultúrpolitikájának sajátos jelképe lett Alföldi, a nemzeti érzelmű emberek megrökönyödésére” – írta.

Novák Előd eltávolítja a Képviselői Irodaház erkélyéről az európai uniós zászlót Forrás: MTI/Marjai János

Novák szerint „benne van a tiszteletdíjában egy-egy ilyen kártérítés”, ezért aztán „ha nem is olcsón, de kimondhatom azt, amit mások nem mernek”. Novák véleménye szerint „Az viszont valahol mégis abszurd, hogy ugyanúgy fizetnem kell Alföldinek, mint a Kocsis Mátét lebuzizó Ungár Klárának, hiszen azért a két ügy korántsem ugyanaz”.

Alföldi Róbert még 2012-ben döntött úgy, hogy egymillió forintra pereli a Jobbik országgyűlési képviselőjét, aki egyúttal az Országgyűlés Népesedéspolitikai Albizottságának elnöke.