Vámos Miklós hallgatással fejezi ki gyászát

Vámos Miklós iró,
Fotó: Dudás Szabolcs
Vámos Miklós iró, Fotó: Dudás Szabolcs
Vágólapra másolva!
Alföldi Róbert és Stephen King is reagált a párizsi eseményekre, a L'art pour L'art előadása elmarad. A művészvilág első reakciói.
Vágólapra másolva!

Vámos Miklós író szombaton délelőtt reagált az eseményekre hivatalos Facebook-oldalán.

Különösen bánt azok bejegyzése, akik a migrációs hullámhoz kapcsolják a tragédiát. Emberek, terrorakciók e hullám előtt is voltak, utána is lesznek, ne ostobáskodjatok. Páris pedig (szándékosan írom úgy, ahogyan Ady) ezt is túléli, legyőzi. Budapest nem feltétlenül, amíg ennyi a rasszizmus és a cinizmus" - írta Vámos, majd arra buzdította kedvelőit, hogy ők is hallgassanak, és írják ki Facebookra:

ÉN IS HALLGATOK.

Vámos Miklóst különösen bántják a migránsos megjegyzések Fotó: Dudás Szabolcs - Origo

Alföldi Róbert szöveg nélkül, a francia zászlót és a diadalívet ábrázoló képpel jelezte együttérzését szombaton délelőtt.

Laár András nem emlékezett meg külön, csak tájékoztatta kedvelőit, hogy a párizsi események miatt a Királyerdei Művelődési Házban tervezett L'art pour L'art előadás elmarad.

Fischer Iván a Casablanca La Marseillaise-éneklésének megosztásával jelezte együttérzését, Kornis Mihály pedig azt írta Facebook-oldaán:

Veled vagyok, szenvedő Párizs.

https://www.youtube.com/watch?v=ogauhpT1M2w&feature=player_embedded

Szerző: Iván Fischer, 2015. november 14.

J.K. Rowling, a Harry Potter-sorozat szerzője Twitteren írta: "Megrendítő, horrorisztikus hírek Párizsból. Bátorság, Franciaország.”

Majd franciául hozzátette: veletek vagyunk.

Stephen King, akit több mint egymillióan követnek Twitteren, két üzenetben is reagált. Tegnapi üzenetében azt írta: "Minden muszlimot gyűlölni a párizsi események miatt ugyanolyan, mint minden keresztényt gyűlölni azért, mert a Westboro Baptista templom utálja a melegeket."

Ezt a mondatot 26 ezren osztották meg eddig.

Salman Rushdie, aki ellen a Sátáni versek miatt fatvát, vagyis halálos kiközösítést hirdettek, egyik tweetjében azt írta: "A gyilkosok muszlimok voltak. A sztálinisták marxisták voltak. A kommunizmus hiteltelenítette a marxizmust. A muszlim őrültek hiteltelenítik az iszlámot."