Ez a hét fiatal a legjobb színházban és filmen

Trokán Nóra junior prima
Vágólapra másolva!
Átadták a Junior Prima Díjakat magyar színház- és filmművészet kategóriában hét, harminc évesnél fiatalabb művésznek.
Vágólapra másolva!

A Prima Primissma Alapítvány és a magyar színház- és filmművészet kategória társalapítója, az FHB Bank elismerését

Pálos Hanna, Király Dániel, Trokán Nóra, Nagy Dániel Viktor színművészek, Hoffer Károly bábszínész-rendező, Kovács D. Dániel rendező és Dömölky Dániel színházi fotós

vehette át hétfőn a Budapest Music Centerben.

A hetedik alkalommal átadott, kétmillió forinttal járó díjra érdemes, 30 évesnél nem idősebb fiatal tehetségeket idén is a magyar színház- és filmművészet elismert képviselői jelölték, a díjakról szakmai zsűri döntött.

Trokán Nóra a Kossuthkifli című tévésorozatban Forrás: MTVA

Pálos Hanna 2012-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen (SZFE) színművész szakon, majd a Katona József Színházhoz szerződött, ahol jelenleg is kilenc előadásban játszik. Szerepel a jövő héten bemutatandó Az éjszakám a nappalod és az Isteni műszak című filmekben. 2013-ban a Vidor Fesztiválon – Jordán Adéllal megosztva – legjobb mellékszereplőnek választották.

Király Dániel 2014-ben végzett az SZFE színművész szakán. A Szputnyik Hajózási Társasághoz szerződött; a társulat megszűnése óta 2015-től a Vígszínház tagja. Legújabb bemutatója Nádas Péter Találkozás című darabja volt.

Pálos Hanna (középen) Borbély Szilárd Az olaszliszkai című művéből készült előadásban a Katona József Színházban Fotó: M.Schmidt János – Origo

Trokán Nóra 2009-ben végzett az SZFE színész szakán, majd a Kecskeméti Katona József Színházhoz szerződött. Bár már szabadúszó, évente így is több szerepet játszik Kecskeméten, legutóbb Zsótér Sándor Macska a forró bádogtetőn-rendezésének alakította a főszerepét. Több filmben játszott, ő volt a Kossuthkifli című tévésorozat főszereplője is. 2012-ben Domján Edit-díjjal tüntették ki.

Nagy Dániel Viktor 2013-ban végzett az SZFE zenés színész szakán. Szabadúszó, játszik többek között a Belvárosi Színházban az Orlai Produkció több előadásában, a József Attila Színházban, a Budaörsi Latinovits Színházban és a Pécsi Nemzeti Színházban is. 2015-ben a Kiválóságok Klubja egyik mentoráltja volt.

Hoffer Károly bábjai Alföldi Róbert Kabaré című előadásában, a Budapest Bábszínház Forrás: Éder Vera

Hoffer Károly 2013-ban végzett az SZFE bábszínész szakán. Sokat dolgozik a Budapest Bábszínházban; ő rendezte a Színházi Kritikusok Céhe által 2013-ban legjobb gyerekelőadásnak választott Semmi című előadást, és ő tervezte Alföldi Róbert Kabaré-rendezésében a bábokat. Játszik a HUPS Crew kortársbábszínház-csapatában is.

Kovács D. Dániel 2015-ben végzett az SZFE színházrendező szakán, de már 2013 óta tagja volt a Szputnyik Hajózási Társaságnak. Rendezett a Katona József Színházban is, a Szputnyik megszűnése után pedig a Vígszínházhoz szerződött, ahol decemberben mutatják rendezésében a Haramiákat Friedrich Schillertől. 2015-ben a Színházi Kritikusok Céhe szavazatai alapján az ő Heilbronni Katica-rendezése (Szputnyik Hajózási Társaság) lett az év legjobb független színházi előadása.

A Szputnyik Hajózási Társaság Heilbronni Katica című előadása, Kovács D. Dániel rendezésében, Dömölky Dániel fotóján Forrás: Dömölky Dániel

Dömölky Dániel 2009-ben végzett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen építész szakán. Jelenleg szabadúszó fotográfusként a Katona József Színház, a Radnóti Színház és a Vígszínház, valamint több tánctársulat munkáját dokumentálja. Reklám-, tárgy- és építészeti fotográfiával is foglakozik. 2010-ben elnyerte a MÜPA által rendezett fotográfiai verseny fődíját.