James Bond Q-ja játszhatja el Freddie Mercuryt

2015.11.19. 12:22

Megint életet leheltek a Freddie Mercury életét bemutató filmbe. 2016 nyarától foroghatna.

Végre film lehet az életébőlForrás: Facebook/Freddie Mercury

Új életet leheltek a hosszú ideje nyüglődő Freddie Mercury önéletrajzi filmbe. A Tracking Board információi szerint a Sonynak sikerült megnyernie Anthony McCartent a forgatókönyv megírásához, aki a Mindensége elmélete című, Stephen Hawking életrajzi filmért Oscarra jelöltek. A főszerepre pedig Ben Whishawt nézték ki, aki a Parfümmel futott be, de ő alakítja a James Bond-filmek fiatal Q-ját is. Mellette a pletykák szerint szerepelhet még Johnny Flynn angol zenész, és Gemma Arterton, aki a Titánok harca és a Perzsia hercege mellett a Quantum csendje című Bond-filmben is felbukkant. A forgatást a tervek szerint 2016 júniusában kezdik.

Ben Whishaw James Bond Q-jaként lehet például ismerősForrás: AFP

Korábban többször is lehetett olvasni arról, hogy Sacha Baron Cohen játszaná el az énekest. A Borat vagy a Diktátor írója és főszereplője először 2013 júliusában hagyta ott a projektet, majd 2015 márciusában megint arról kezdtek pletykálni, hogy nemcsak visszatért, hanem elvállalta a forgatókönyvírói és rendezői teendőket is. A híreket Jim Beach, a Queen menedzsere is megerősítette, ám Brian May, az együttes gitárosa erre úgy reagált, hogy néhányan a kelletténél valószínűleg komolyabban vették ezeket az állításokat. Úgy tűnik, minden őt igazolta, a projekt szépen csendben elsüllyedt.

Ahogy ebben a cikkünkben írtuk, Freddie Mercury élete igencsak kalandos volt. Az énekes Zanzibáron, eredetileg Farrokh Bulsara néven született. Az általános iskolát egy indiai elit fiúiskolában végezte, majd 1964-ben Londonba költöztek a zanzibári forradalom elől menekülve. Mercurynak állítólag sokáig tartott, amíg ráébrett, hogy meleg, és meg tudott birkozni a felismeréssel. Élete végig csak egyetlen emberben tudott megbízni, egy Mary Austen nevű nőben, aki korábban a barátnője volt, később személyi titkáraként és tanácsadóként állt mellette, bár Mercury a feleségeként hivatkozott rá.  

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK