Novák Péter a legjobb rendező Kolozsváron

2015.11.24. 15:52

A Kolozsvári Magyar Opera Novák Péter koreográfus által rendezett Figaro házassága nyerte meg Romániában a legjobb operaelőadásnak járó díjat.

Az elismerést a romániai dalszínházak harmadik alkalommal megtartott gáláján adták át a kelet-romániai Jászvásáron.

Novák Péternek ez volt az első operarendezése. A kolozsváriak produkcióját nyáron Budapesten az Armel Operafesztiválon is bemutatták.

Novák Péter újabb műfajban próbálta ki magátFotó: Szabó Gábor - Origo

Az önmagát egyszerűen „kultúrmunkásként” definiáló Novák Péter újabb műfajban próbálta ki magát: ezúttal operarendezőként debütált az Armel Operafesztiválon, és egyből egy Mozart-klasszikusba vágta a fejszéjét. Akadt egy-két jó ötlete a Figaro házasságának újragondolására, de annyi sajnos nem, ami elegendő lenne három és fél óra kitöltésére. Hiába az okostelefon és a láncfűrész a színpadon, ha végül maga Novák is elveszett a csavaros szerelmi sztoriban - írtuk róla korábbi kritikánkban.

KAPCSOLÓDÓ CIKK

A jászvásári opera által kezdeményezett gála Nagydíját a nemzetközi hírnevű Elena Mosuc román szoprán vehette át, aki huszonöt évvel korábban éppen a helyi opera színpadán kezdte el pályafutását. Vele készült interjúnkat itt olvashatja

KAPCSOLÓDÓ CIKK