Madonna, Miley Cyrus és Angelina Jolie is az áldozatok között van. Legalábbis aleXsandro Palombo grafikáin.

Palombo szerint mindenkinek meg kell tennie mindent, amit csak tud annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet az ügy fontosságára.

Angelina JolieForrás: Alexsandro Palombo

A 41 éves olasz művész és aktivista november 25., a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja alkalmából tette közé manipulált fotóit, amelyeken világsztárok a családon belüli erőszak áldozataiként láthatóak.

MadonnaForrás: Alexsandro Palombo

„Az élet lehet tündérmese, ha megtöröd a hallgatást” – olvasható a képeken, amelyeken az is szerepel: Semelyik nő sem immunis az erőszakra”.

Palombo saját Facebook-oldalán tette közzé a képeket. Így próbálja meggyőzni az erőszak áldozatait arról, hogy sose tartsák titokban, ami velük történt. A cím pedig arról szól a művész szerint, hogy a nők még akkor sem tudják biztosan elkerülni az áldozattá válást, ha olyan tündérmeseszerű az életük, mint a sztároké.

Emma WatsonForrás: Alexsandro Palombo

„Az erőszak legjobb tettestársa a hallgatás, ami évente több embert öl meg vagy tesz mozgáskorlátozottá, mint a járványok vagy a balesetek”– nyilatkozta a művész. A családon belüli erőszak olyan, mint a társadalmak rákos fertőzése: nem ismer sem határokat, sem szociális státuszt, és elérhet mindenkit, legyen átlagember vagy híresség” – mondta.

Kim KardashianForrás: Alexsandro Palombo

AleXsandro Palombo korábban dolgozott a Vöröskereszt önkénteseként, és többször utazott békemissziókra az olasz hadsereggel is. Majd elhelyezkedett a divatiparban, míg a rák miatt mozgáskorlátozottá nem vált; ekkor döntötte el, hogy az aktivizmusnak szenteli az életét. Grafikái is ebben a szellemben születnek, de rendszeresen részt vesz jogvédő akciókban is.

Miley CyrusForrás: Alexsandro Palombo

Elmondása szerint Andy Warhol művészete volt rá a legnagyobb hatással. Szerinte a legfontosabb cél az, hogy az ember segítsen másokon, akármilyen eszközzel is teszi ezt.

Palombónak nem a monoklis sztárokról szóló képei az első társadalmi céllal készült munkái. A nemzetközi nőnap alkalmával például arra kérte meg a világ nőit, hogy írjanak valamilyen üzenetet a bugyijukra, és osszák meg a neten, ezzel lázadva az erőszak ellen.

"Sokkal többek vagyunk ennél"Forrás: Alexsandro Palombo

Az olasz művész legtöbbször ugyanakkor híres rajzfilmfigurákat használ fel üzenetei közvetítéséhez. „Úgy szeretem a rajzfilmfigurákat, ahogyan Warhol szerette a hírességeket” – mondta korábban a BuzzFeednek.

GyávaForrás: Alexsandro Palombo

Korábban már többször szót emelt a rajzolt alakok segítségével is a családon belüli erőszak ellen is.

Flintstone-ék sötét ügyeiForrás: Alexsandro Palombo

Felemelte a hangját a mozgássérült emberek érdekeiért.

Hófehérke kicsit máshogyForrás: Alexsandro Palombo

Részt vett a mellrák elleni kampányban.

TúlélőForrás: Alexsandro Palombo

A holokauszt hetvenedik évfordulóján a Simpson-családot küldte Auschwitzba.

Simpsonék AuschwitzbanForrás: Alexsandro Palombo

Kampányolt a Disney-hercegnők segítségével az internetes zaklatás ellen.

Az internetes zaklatás ellenForrás: Alexsandro Palombo

És persze a novemberi párizsi terrortámadásokról is rajzban fejezte ki a véleményét.

Asterix és ObelixForrás: Alexsandro Palombo

AleXsandro Palombo összes munkája ide kattintva tekinthető meg.