Értelmi sérültek fogadják az országba érkezőket

baltazár színház
Vágólapra másolva!
Reklámfotókból nyit kiállítást a Baltazár Színház a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A 12 Parancsolat címet viselő tárlaton látható képek az emberi értékekre hívják fel a figyelmet.
Vágólapra másolva!

Az 1998 januárjában alakult Baltazár Színház Magyarországon az egyedüli hivatásos színtársulat, amely értelmi sérült színészekből áll, tagjai hivatásos színészek, akik művészi munkájukból élnek meg.

Erősítenék az örök emberi értékeket Forrás: Baltazár Színház

A társulat 12 Parancsolat címmel egy reklámfotó-sorozatot hozott létre, hogy

amelyek mindenki számára tájékozódási pontokat jelenthetnek a hétköznapokban”.

A tizenkét kép tizenkét értéket ábrázol: szeretet, szerelem, biztonság, felelősség, összetartozás, őszinteség, szabadság, elfogadás, vágy, teljesség, lelki béke, hit.

A képeken a Baltazár Színház színészei szerepelnek Forrás: Baltazár Színház

A képeken a Baltazár Színház színészei láthatóak, a fogyatékosság mégsem témája a képeknek. Az a tény, hogy az egyes értékek megjelenítéséhez arcukat adó személyek sérült emberek, alkotói koncepció: „nekik talán jobban elhisszük azt, hogy ezen értékek szerint élve

– írja közleményében a Baltazár Színház.

A kiállítás csütörtökön nyílik meg Forrás: Baltazár Színház

Ez a kiállítás szolgál alapjául a Baltazár Színház jelenleg is futó, 12+... Az érték a mérték elnevezésű országos programjának is, amely a hazai gyermekvédelmi szakellátásban nevelkedő gyerekek, fiatalok bevonásával keresi a további értékeket.

A Budapest Airport szervezésében megvalósuló kiállítást Müller Péter Sziámi költő, énekes nyitja meg csütörtökön délután a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.