Kihirdették a Grammy-díj jelöltjeit

News, Taylor Swift
LOS ANGELES, CA - FEBRUARY 08: Singer Taylor Swift attends The 57th Annual GRAMMY Awards at the STAPLES Center on February 8, 2015 in Los Angeles, California. Jason Merritt/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Kendrick Lamar kapta idén a legtöbb, 11 jelölést, utána Taylor Swift és The Weeknd izgulhat a legtöbb kategóriában a február 15-i díjátadó gálán.
Vágólapra másolva!
Kendrick Lamar egy showműsorban Forrás: Origo

A harmadik albumánál járó

28 éves comptoni rapper

többek közt az év albumáért (To Pimp a Butterfly), az év daláért (Alright) és a Taylor Swifttel közös Bad Blood című sláger révén a legjobb popduónak és az év videoklipjéért járó elismerésért is versenybe száll.

Ahogy korábban írtuk, a legjelentősebb zenemagazinok többségének év végi listáján is előkelő helyen szerepelt: első helyre tette többek között a Rolling Stone, a Consequence of Sound és a Spin is, második helyre futott be a Stereogumnál, a New Music Expressnél, a Mojónál és az Uncutnál.

Lamar, aki tavaly

két Grammyt is begyűjtött,

idén Taylor Swifttel (1989), The Weeknddel (Beauty Behind the Madness), valamint a countryénekes Chris Stapletonnal (Traveller) és az Alabama Shakesszel (Sand & Color) száll versenybe az este fődíjának számító év albuma címért.

A hétszeres Grammy-győztes Swift hét kategóriában kapott jelölést, így egyebek közt az év daláért és a legjobb szóló popelőadásért is kaphat trófeát. The Weeknd hét jelöléséből hármat köszönhet Earned It című slágerének, ami A szürke ötven árnyalata című film betétdalaként vált híressé.

Adele neve idén nem szerepel a jelöltek között, mivel 25 című rekorddöntő új lemeze

túlságosan későn jelent meg

ahhoz, hogy jelölni lehessen a jövő évi Grammyre.