Geréb Ágnes megerőszakolt hajléktalan nőt játszik

Dr. Geréb Ágnes és társainak büntetőpere, Fővárosi Ítélőtábla, ítélethirdetés
A bíróság bűnösnek mondta ki Geréb Ágnest.
Vágólapra másolva!
Különleges emberi sorsokat bemutató felolvasószínházi-sorozat indul kedden a szegedi Reök-palotában. Az első esten egy hajléktalan nő élettörténetét adja elő Geréb Ágnes és Papadimitriu Athina.
Vágólapra másolva!

A közelmúltban elkezdődött, Városszél című, várostörténeti színházi sorozat után újabb kezdeményezésnek ad otthont a szegedi szecessziós palota.

Geréb Ágnes korábban többször játszott amatőr színészként Fotó: Tuba Zoltán [origo]

Herczeg Tamás, a Szegedi Szabadtéri Játékok és az összművészeti központ igazgatója elmondta: független színházi társulatokkal eddig is szívesen működött együtt a kulturális intézmény, most pedig külön öröm, hogy házon belül indul el egy jelentős kezdeményezés.

December 15-én, este 7 órakor Erdőszélen címen egy szívszorító történetet ad elő két jól ismert szereplő. A szegedi születésű és fiatal korában a városban amatőr színpadokon is szereplő Geréb Ágnes, illetve Papadimitriu Athina színművésznő közösen mutatnak be majd a felolvasószínházi anyag segítségével egy

Az ötletgazda Réczei Tamás rendező által színpadra állított darab egy hajléktalan nőről szól, aki évekig élt anyaotthonban, és bár lakhatna édesanyjánál és gyermekeinél, immár hat éve a városszéli erdő nyújt neki otthont. Az előadás bevételével őt kívánja segíteni a központ.

A színdarab egy hajléktalan nő élettörténetét mutatja be Forrás: Thinkstock

A dráma egy Magyar Narancsban megjelent cikk alapján készült. Az írás egyik hajléktalan szereplője elmondja: lányával együtt került utcára, de unokája feje felett már fedél van. „A férfi sorstársak megértők, nem erőszakoskodnak, de azért sokszor ébren virrasztok, amíg a lányom alszik.”

A cikk egy másik szereplője arról számolt be: gyermekeinek apja adósságainak törlesztése fejében, többször „átengedte” őt a hitelezőknek. Volt, hogy hárman erőszakolták meg így.

A most induló sorozatnak több állomása is lesz, amelyek mindegyike Szegedhez köthető közéleti személyiségek és ismert színművészek segítségével mutat be különleges emberi sorsokat.