Taylor Swift egy halom pénzzel támogatja Keshát

kesha
Kesha poses on arrival for the world premiere of the film 'Planes Fire & Rescue' in Hollywood, California, on July 15, 2014. The film opens on July 18. AFP PHOTO/Frederic J. BROWN / AFP / FREDERIC J. BROWN
Vágólapra másolva!
Taylor Swift 250 ezer dolláros - nagyjából 70 millió forintos - adománnyal támogatja Keshát, aki azért kérte szerződése felbontását egy amerikai bíróságtól, mert állítása szerint producere, Dr. Luke megerőszakolta.
Vágólapra másolva!

Egy New York-i bíróság pénteken elutasította a 28 éves énekesnő keresetét. Swift ezt követően hozta nyilvánosságra szóvivője útján:

támogatását jelezve, 250 ezer dollárt adományoz Keshának, hogy ne szenvedjen hiányt ezekben a nehéz időkben.

A Rolling Stone szerint a töbszörös Grammy-díjas Swiftet a bíróságon készült, „szívszorító” képek indították arra, hogy segítsen bajba jutott pályatársán.

Kesha keresetét elutasította a bíróság Forrás: AFP/2015 Getty Images/Robin Marchant

Elkábította és megerőszakolta

Swift több más hírességgel, többek között Lady Gagával, Ariana Grandéval, Lorde-dal, Demi Lovatóval fogta az énekesnő pártját az ügyben. Kesha, aki azt állítja, hogy a dalszerző-producer Dr. Luke tíz éve droggal elkábította és megerőszakolta, azért folyamodott a bírósághoz, hogy bontsák fel szerződését a Sony Music-kal, és más céggel dolgozhasson. A producer ügyvédje tagadta a vádakat.

Lady Gaga Twitterén közölte, hogy csodálja Kesha bátorságát, aki a bírósági procedúra miatt már két éve nem tud dolgozni.

Frusztráló látni, hogy amikor egy nő előjön a múltbeli traumájával, azonnal rászállnak, és csak elutasítást és megvetést kap bátorságáért cserébe” – írta Demi Lovato, aki a #FreeKesha hashtaggel osztotta meg bejegyzését.