Zseniálisan írt, de a fiával sokat szemétkedett

Hunter S. Thompson
Vágólapra másolva!
A gonzó királya erőszakkal fenyegetőzött otthon. Fia, Juan Thompshon megírta, milyen volt felnőni egy flúgos apa mellett. A gonzó újságírás az 1970-es években született, az amerikai Hunter S. Thompson nevéhez fűződik. Lényege, hogy a tényekhez való makacs ragaszkodás nélkül is lehetséges igazat írni.
Vágólapra másolva!

Hunter S. Thompson zseniálisan írt, rajongott a fegyverekért, sokat piált és nem vetette meg az egyéb tudatmódosító szereket sem. Megújította az újságírást, és olyan nagyszerű könyveket írt, mint a Félelem és reszketés Las Vegasban.

Azt eddig is tudtuk, hogy zseniálisan írt és sokat dohányzott Forrás: Táfelspicc

Mindemellett viszont apa is volt. Miután 2005-ben öngyilkos lett, fia, Juan Thompson úgy érezte, a médiában élő Hunter S. Thompson-kép hamis. Apja halála után egy évvel írni kezdett, a gyerekkoráról szóló visszaemlékezés nemrég jelent meg Sztorik, amiket mesélek magamnak: Ilyen volt felnőni Hunter S. Thompson mellett címmel, írja a Guardian.

Néha igazán szemét volt a családjával Forrás: Jigsaw Prod

Meg akarta törni

A könyvből kiderül, hogy Thompson néha igazán szemét volt a családjával. Például éjszakákon át veszekedett Juan anyjával. A gyerek általában anyja, Sandy álláspontjára helyezkedett, főleg, hogy Hunter S. Thompsont csak az érdekelte, hogy megtörje őt, és úgy válogatta meg a szavait, hogy minél nagyobb fájdalmat okozzon. De a fiával is sokat veszekedett,

egyszer vízfejű rohadéknak nevezte, és gyakran fenyegette azzal, hogy megveri.

Olyan életet él, amire apja képtelen volt

Forrás: Knopf

Ahogy Juan Thompson felnőtt, viszonyuk valamennyire rendeződött. Rájött, hogy csak akkor tudja túlélni az apja által közvetített káoszt, ha eltávolítja magát tőle.

"Bármilyen nagyszerű író és bölcs ember volt, a hétköznapi életben teljesen reménytelen esetnek látszott" - mondta apjáról a most 51 éves, családjával Denverben élő IT projektmenedzser. Juan Thompson olyan életet él, amire apja totálisan képtelen volt.

Egy interjúban azt is kifejlette a szerző, hogy a könyv lényege nem az, hogy megírja a szörnyű gyerekkorát. "Az én történetemben nincs semmi különös. Sok fiú keresztülmegy ilyesmin az apja miatt, csak az ő apjuk nem híres".