Magyar grafikus állatos szelfijeire gerjed a világ

borsi
Vágólapra másolva!
Borsi Flóra megosztja a tekintetét egy kígyóéval. Meg egy aranyhaléval, és akkor már a fehér galamb meg a mezei nyúl sem maradhat ki. Gigantikus siker az állatos szelfi, és még állat sem feltétlen kell hozzá.
Vágólapra másolva!

A 22 éves fotós-grafikusról akkor írtunk először, amikor az Adobe Photoshop megvette tőle egyik munkáját, hogy felhasználhassa a világ legnépszerűbb fotómanipulációs szoftverjének üdvözlőképeként. Borsi Flóra általában saját magát fotózza, képei digitális átdolgozásához 11 éves kora óta használja a Adobe Photoshop programot.

Tavaly nyáron egy aktját kiállították a Louvre-ban, most új állatos képsorozatát osztják mindenfelé a neten. Olyan menő cukiságmágnes és dizájnhájpoló oldalak hozták le a napokban, mint a Boredpanda, a My modern met vagy a Petapixel.

Macskaszemek Forrás: Borsi Flora

Borsi Flóra képein az analóg fotótechnika és a digitális képmanipuláció logikája találkozik. Sokat játszik azzal, hogy analóg módon hoz létre olyan képi effektusokat, amik első ránézésre digitálisnak tűnnek. Ezúttal viszont fordítva járt el.

A szemei egybeestek az enyémmel

"Az ötlet teljesen véletlenül jött, a kutyámmal szerettem volna csinálni egy szelfit csinálni, és pont úgy sikerült, hogy a szemei egybeestek az enyémmel. Innen jött a gondolat, hogy

és ezt szeretném vizuálisan megjeleníteni. Már régebb óta törtem a fejem, hogyan vonhatnék be állatokat a képeimbe, és ez tökéletes módnak tűnt" - mesélte kérdésemre Borsi Flóra az új, Animeyed című képsorozatról.

Fehér galamb, fehér tollak Forrás: Borsi Flora

De honnan vetted az állatokat, és hogy vetted rá őket, hogy ne mozogjanak? - bukott ki belőlem a teljes hozzá nem értésről árulkodó kérdés, és érkezett is a válasz Flórától: "Az Adobe-tól kaptam 120 stock fotót alkotói felhasználásra, úgyhogy már csak a tökéletes állatokképeket kellett kiválasztanom a további munkához. Rövid orral rendelkező állatfajokat kerestem a szimmetria miatt".

A kígyó szeme is lehet emberi Forrás: Borsi Flora

David Bowie farkasszemet néz a kékmadárral

Aztán a grafikus önportrékat készített a kiválasztott állatokra jellemző sítlusban. "A fotózástól a retusálás végéig kb. 15-20 óra telt el. Megfigyeltem a különböző textúrákat, színeket, bőrfelszínt és szőrzetet a különböző fajoknál, és, hogy mi a leginkább rájuk jellemző vonás".

A nyúl szeme hasonló méretű, mint az emberé Forrás: Borsi Flora

Borsi Flóra egyébként mostanában az Adobe-nak dolgozik, például tutorialt készít az egyik legújabb termékükhöz, a Fuse-hoz, amit az elsők között tesztelt tavaly.

De Borsi Flóra David Bowie-ra is egy állatos képpel emlékezett meg, a Lazarus egyik sorához készített egy illusztrációt, amin egy madár kap fontos szerepet.

My tribute.. Rest In Peace David Bowie. Now you're free.

Közzétette: Flóra Borsi2016. január 13.