Eldobta platinaszőke haját a pesti koncert előtt

2016.02.22. 11:31

Újra Magyarországon koncertezik az énekesnő, akit a kiadója túl rondának tart.

Március 3-án az Akvárium Klubban lép fel a Marina And The Diamonds, azaz születési nevén Marina Lambrini Diamandis walesi énekesnő és dalszerző. A Diamonds, azaz gyémántok az énekesnő esetében nem az őt kísérő zenekarra utal: Marina a rajongóit illeti a vezetékneve fordításaként született szóval.

Marina And The Diamonds a Rock en Seine fesztiválon Párizs külvárosában, 2015-benForrás: AFP/GU/Bertrand Guay

A görög gyökerekkel rendelkező popsztár 2010-ben került rivaldafénybe. A BBC Sound of… lista második helyét megkaparintó művésznő ekkor jelentette meg első, The Family Jewels című nagylemezét.

Ezt követte a különböző női alakokat megjelenítő, az előzőhöz képest sokkal kommerszebb irányba elmozduló Electra Heart. A színes-szagos, rádióbarát popdalok valóban egy sokkal szélesebb körrel ismertették meg az énekesnőt, ám Marina platinaszőke haját hátrahagyva úgy döntött, visszatér a gyökerekhez.

A napokban LondonbanForrás: NurPhoto/Tim Holt/Photoshot/NurPhoto/Tim Holt

Így született meg az idén megjelent harmadik nagylemez, a Froot, amelynek érdekessége, hogy teljes egészében ő írta és csupán egyetlen producerrel dolgozott. Ennek eredménye egy igényes, érett és egyben slágeres lemez.

Ahogy az már a popszakmában megszokott, Marina nemcsak zenéje miatt került be a sajtóba. 2012-ben például kijelentette: azért nem jelent meg időben a How To Be A Heartbreaker című számának klipje, mert „Úgy tűnik, valaki a kiadómnál nem engedi, hogy megjelentessük az új klipemet, mert állítólag ronda vagyok benne – még kell némi pénz és idő, hogy kiretusáljuk a ronda részeket.”Hozzátette: ha nem készül el rövidesen a klip, akkor ő szívfájdalom nélkül megjelenteti a ronda verziót. A videó végül, retusálással vagy anélkül, így sikerült:

A budapesti koncert az Akvárium klubban március 3-án, csütörtökön este 8 órakor kezdődik. Előzenekar a Mary Popkids.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK