Taylor Swift 250 ezer dolláros - nagyjából 70 millió forintos - adománnyal támogatja Keshát, aki azért kérte szerződése felbontását egy amerikai bíróságtól, mert állítása szerint producere, Dr. Luke megerőszakolta.

Egy New York-i bíróság pénteken elutasította a 28 éves énekesnő keresetét. Swift ezt követően hozta nyilvánosságra szóvivője útján: támogatását jelezve, 250 ezer dollárt adományoz Keshának, hogy ne szenvedjen hiányt ezekben a nehéz időkben.A Rolling Stone szerint a töbszörös Grammy-díjas Swiftet a bíróságon készült, „szívszorító” képek indították arra, hogy segítsen bajba jutott pályatársán.

Kesha keresetét elutasította a bíróságForrás: AFP/2015 Getty Images/Robin Marchant

Elkábította és megerőszakolta

Swift több más hírességgel, többek között Lady Gagával, Ariana Grandéval, Lorde-dal, Demi Lovatóval fogta az énekesnő pártját az ügyben. Kesha, aki azt állítja, hogy a dalszerző-producer Dr. Luke tíz éve droggal elkábította és megerőszakolta, azért folyamodott a bírósághoz, hogy bontsák fel szerződését a Sony Music-kal, és más céggel dolgozhasson. A producer ügyvédje tagadta a vádakat.

Lady Gaga Twitterén közölte, hogy csodálja Kesha bátorságát, aki a bírósági procedúra miatt már két éve nem tud dolgozni.

 Ez csak erősebbé fog tenni téged te gyönyörű, bátor lány. Imádkozunk érted.

Frusztráló látni, hogy amikor egy nő előjön a múltbeli traumájával, azonnal rászállnak, és csak elutasítást és megvetést kap bátorságáért cserébe” – írta Demi Lovato, aki a #FreeKesha hashtaggel osztotta meg bejegyzését.