Fischer Ivánék levelet írtak Tarlós Istvánnak

Fischer Iván
Vágólapra másolva!
Derült égből villámcsapásként érte a Budapesti Fesztiválzenekart az a felismerés, hogy nem szerepel a főváros 2016-os költségvetésében. Fischer Ivánék levelet írtak az ügyben Tarlós István főpolgármesternek. A levelet cikkünkben olvashatja.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Fesztiválzenekar addig nem tud érdemben nyilatkozni a fővárosi támogatás ügyében, amíg nem ismeri a Fővárosi Közgyűlés szándékát. Tárgyalnak a főváros vezetőivel, és levelet küldtek Tarlós István főpolgármesternek.

Fischer Iván Fotó: Origo

A Fesztiválzenekar Budapest nagyköveteként koncertezik mindenütt a világon, és azon dolgozik, hogy a főváros ismertségét és nemzetközi jó hírét szolgálja. Ezért

továbbra is arra számít, hogy a Fővárosi Közgyűlés folytatja a zenekar rendkívül sikeres tevékenységének támogatását.

A fővárosi támogatás nagyon fontos, mert lehetőséget ad több jelentős zenei projekt megvalósítására. Fischer Iván zeneigazgató, Stefan Englert ügyvezető igazgató és Erdődy Orsolya igazgatóhelyettes az alábbi levelet küldte el Tarlós Istvánnak.

Tisztelt Főpolgármester Úr!

Annak ellenére, hogy természetesen nagy aggodalommal fogadtuk a hírt, miszerint a Fővárosi Önkormányzat február 17-én elfogadott 2016. évi költségvetésében a BFZ támogatása még nem szerepelt, bízunk szóbeli ígéretében, hogy ez a kérdés áprilisban megoldásra kerül. Fischer Iván zeneigazgatóval és Erdődy Orsolya igazgatóhelyettessel folytatott beszélgetésében egyaránt említette, fontosnak tartja, hogy az állam továbbra is támogassa a Fesztiválzenekart. Szeretnénk ezzel kapcsolatban értesíteni arról, hogy a minisztérium támogatása a legjobb úton halad, a szerződés előkészítés alatt áll, és az aláírásokra rövidesen sor kerül.

Kérjük, hogy a BFZ támogatását a Főváros áprilisban, legalább a tavalyi szinten (260 millió forint), mindenképpen állítsa helyre. A zenekar már így is jelentős rövid távú anyagi gondokkal kell, hogy szembenézzen, hiszen január óta nem kaptunk támogatást, a Főváros januári és februári utalására tervezéskor pedig kifejezetten számítottunk.

Tudjuk, hogy Főpolgármester Úr is nagyra értékeli a Fesztiválzenekar munkáját, amit az egész világon és a hazai közönség körében is joggal tartanak a legsikeresebb magyar kulturális intézménynek. Mivel a zenekar az egész világon kimagasló színvonalon képviseli Budapestet, mindenképpen meg kellene őriznünk azt a megnyugtató helyzetet, hogy Budapest ezt a munkát messzemenően értékeli, és a zenekar működését továbbra is lehetővé teszi.

Fischer Ivánnal történt február 8-i találkozóján megnyugtatta Zeneigazgató urat, és egy kis türelmet kért, amíg a zenekar állami támogatásának kérdése rendeződik. Bár ez a várakozás a zenekarnak nem könnyű, álláspontját megértjük, és amennyire tőlünk telik, sürgetjük a minisztériumi szerződés aláírását. Kérjük azonban, biztosítson minket szándékáról, hogy Budapest a jövőben is részt kíván venni a Budapesti Fesztiválzenekar fenntartásában.

Budapest, 2016. február 18.

Szívélyes üdvözlettel,

Fischer Iván zeneigazgató, Stefan Englert ügyvezető igazgató, Erdődy Orsolya ügyvezető igazgatóhelyettes