Obama dalra fakadt a Fehér Házban

Horizontal POLITICS FLAG US President Barack Obama speaks on stage at a town hall meeting at McKinley Senior High School on January 14, 2016 in Baton Rouge, Louisiana. / AFP / MANDEL NGAN
Barack Obama a látogatással ellensúlyozni akarta Donald Trump és az elnökjelöltségért kampányoló más republikánus politikusok muzulmánellenes kirohanásait.
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok leköszönő elnöke egyik kedvenc zenészéről, Ray Charlesról emlékezett meg a Fehér Házban, ahol ígérete ellenére ő maga is énekelni kezdett.
Vágólapra másolva!

Az "In Performance of The White House" néven futó koncertet 1978-ban, Jimmy Carter elnöksége alatt rendezték meg először a Fehér Házban, és azóta minden évben egy újabb zenei legendának szentelik az elnök által levezényelt egy órás műsort.

Barack Obama ígérete ellenére is dalra fakadt Forrás: AFP//Mandel Ngan

Obama elnökségének utolsó ilyen koncertjén a soul 2004-ben meghalt királyára, Ray Charlesra esett a választás, akinek dalait mai popsztárok keltették életre, mint Yolanda Adams, Leon Bridges vagy épp Demi Lovato.

"Illik az utolsó alkalomhoz, hogy az egyik kedvencünk előtt tisztelegjünk.

- mondta Barack Obama a felvezetőben. Az elnök ugyan viccesen azt ígérte, hogy ő maga nem fog énekelni, végül mégiscsak dalra fakadt, és még a közönséget is megénekeltette.