Vágólapra másolva!
Szilasi Lászlótól megkérdezik, hogyan fér meg egy személyben a szépírás és a tudományos munka, valóban olvasta-e Jókai Mór minden művét, van-e olyan, hogy szegedi irodalom, hogyan sikerült a szegedi hajléktalanok világát belülről oly alaposan kiismernie, mint ahogyan az a regényben megmutatkozik.
Vágólapra másolva!

Szilasi László a kortárs magyar irodalom egyik legizgalmasabb „képlete”: József Attila-, Déry Tibor- Bródy-, Mészöly Miklós- és Rotary-díjas prózaíró, tanszékvezető egyetemi tanár, irodalomtörténész, esszéista, a régi magyar költészettörténet, a 19. századi magyar regény és a kortárs próza tudós kutatója. Ő lesz a Literárium következő vendége a Müpában.

Szilasi László Forrás: Szilágyi Lenke

Szépíróként hat elméleti könyv után, 2010-ben debütált, de a hangos sikert második regénye, A harmadik híd (2014) hozta meg számára. Ezt az élet mélyebb és hidegebb bugyraiba alámerülő, kiváló regényt nem véletlenül nevezte a pályatárs Darvasi László

Szilasi Lászlótól Veiszer Alinda megkérdezi majd, hogyan fér meg egy személyben a szépírás és a tudományos munka, valóban olvasta-e Jókai Mór minden művét, van-e olyan, hogy szegedi irodalom, hogyan sikerült a szegedi hajléktalanok világát belülről oly alaposan kiismernie, mint ahogyan az a regényben megmutatkozik.

Rendhagyó vendéghez rendhagyó zenei közreműködő illik: a zenét az ofszet gépmesterből zenei szerkesztővé, újságíróvá, 1995-től pedig a Tilos Rádió és az EST Fm népszerű dj-jévé avanzsált djArab szolgáltatja.