Elhunyt az Operettszínház neves zenésze

Varga Gábor (alias Kakas)
Vágólapra másolva!
Elhunyt Varga Gábor, becenevén Kakas, a Bergendy zenekar egykori zenésze és a Budapesti Operettszínház oszlopos tagja. 53 éves volt.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Operettszínház tagjai és pályatársai mély megdöbbenéssel fogadták Varga Gábor Kakas halálának hírét. Amint Az Őrült Nők Ketrece című előadást létrehozó Kulturbrigad.hu-n szerepel, a múlt héten még nem volt semmi baja a zenésznek.

Varga Gábor (alias Kakas) Forrás: Puska Judit

"A múlt héten nem volt semmi baj, úgy fújta azt a trombitát, olyan erővel, szívvel, életörömmel, szeretettel, elkötelezettséggel és odaadással, mint mindig. Most csendben vagyunk mindannyian: színészek, táncosok, zenész kollégák, alkotók. Nem tudjuk elhinni, hogy a kakasos trombita nem szólal meg többé. Úgy búcsúztunk a 98. előadás után, hogy a századik napján találkozunk újra. Megbocsáthatatlan és igazságtalan, hogy nem lesz velünk" - írja a zenészről Ugrai István, a Kultúrbrigád produkciós vezetője.

Varga Gábor Kakas Fotó: Polyák Attila - Origo

Varga Gábor, vagy ahogy mindenki ismerte, Kakas 1963-ban született. 1987 és 1992 között a Bergendy zenekar tagja volt, 1991-től a Rock Színház és az Operettszínház zenekarában dolgozott. Huszonöt éve tagja az Operettszínház zenekarának. Három éve vette át az abonyi fúvószenekar vezetését.