Ez a nő másra használja a bort, mint amire való

sanja jankovic winerelle
Vágólapra másolva!
Borral és ecsettel festi újra a világ leghíresebb festményeit a szerb művésznő.
Vágólapra másolva!

„Ahogyan a bor is, ezek a festmények az idők során öregszenek, mintha élnének” – mondja a bor (wine) és az akvarell szavak összemosásából keletkezett „winerelle” műfajról Sanja Jankovic.

"The great wave of KanagaWine", or "The Great Wave off Kanagawa" (The Wave), by Katsushika Hokusai, c. 1829–32.Japanska grafika iz IX veka.

Posted by Winerelle Vinoreli on Tuesday, September 1, 2015

Az újvidéki művész képzőművészet-festészet szakon szerzett diplomát, kiállításai Szerbián kívül Európa más országaiban és Kínában láthatóak.

Vinoreli u nabavci novog vina s pogledom na Frušku :). Me in natural surroundings of wines which I used for my...

Posted by Winerelle Vinoreli on Friday, June 19, 2015

„A winerelle, ez a misztikus művészeti forma – amellyel még tósztot is lehet mondani – olyan, mint az anyag, amelyből készül: egyszerűen finom” – fogalmaz honlapján a művész.

Posebna, uljana slika Gustava Klimta u vinu, Judita i Holofern (Judith I), Beč, početak XX veka.A special one, originally oil on canvas dating from the begining of the XX century in Vienna.

Posted by Winerelle Vinoreli on Sunday, July 5, 2015

Hozzáteszi: bár a különféle árnyalatú vörösborokból készült festmények épp olyan örökéletűek, mint a hagyományos képek, az évek során valamennyit változik a színük. Jankovic színskálát is használ, amelyen jól látható, más és más boroknak egészen különféle árnyalatai vannak.

A művész szakterülete a historikus festészet, így nem csoda, hogy előszeretettel reprodukálja borból a klasszikus japán művészet legismertebb darabjait.

Kitagawa Utamaro, "Beauty at her toilet", circa 1790.Japanska grafika iz XVIII veka.

Posted by Winerelle Vinoreli on Tuesday, September 1, 2015

Sok borképe az ukijo-e, azaz a késői japán zsánerfestészet aprólékosan faragott cseresznyefa dúcokkal nyomott alkotásai, „fametszetei” alapján készült.

Egyes festményei Katsushika Hokusai vagy Kitagawa Utamaro művei alapján készültek, de Jankovic elkészítette saját „japános” borfestményét is.

Game of Wine, Tyrion.

Posted by Winerelle Vinoreli on Sunday, July 5, 2015

A borfestő palettája ugyanakkor változatos: megfestette már vörösborból Marilyn Monroe-t, Klimt-képeket, a Mona Lisát, de még a Trónok harca szereplői is megihlették már.