Elegánsan reagált a feloszlással kapcsolatos pletykákra a Foo Fighters. Elébe mentek a találgatásoknak, és egy mókás videóban mutatták be, milyen lenne, ha a zenekar tagjai külön folytatnák az útjukat. Eláruljuk: rémes.

„A milliomodik alkalommal is elmondjuk: nem oszlik fel a banda. És senki nem kezd kibaszott szólókarrierbe!” – írják a Twitter-csatornájukra kirakott videó végén, ami a baljós „Hivatalos zenekari bejelentés” címet viseli. Persze már az első pillanatok után kiderül, hogy Dave Grohlék csak viccet csinálnak abból a makacs pletykából, ami szerint a feloszlás szélén áll a zenekar.

Dave Grohl a zenekar feloszlásával viccelődikForrás: AFP/Stephen Lovekin

A Foo Fighters tavaly novemberben jelentette be, hogy rövid pihenőt tart, mire a rajongók aggódni kezdtek amiatt, hogy komolyabb feszültség áll a szünet hátterben. A zenekar azóta többször cáfolta a híresztelést, most pedig ezzel a mókás kamuvideóval igyekeznek pontot tenni a találgatások végére.

Lubickol a szerepben

A közvetlenségéről ismert Grohl láthatóan lubickol az öntelt, hírnévtől elszállt frontember szerepében, aki szólóban szeretné folytatni, mert többé nem képes másokkal megosztani a színpadot. „Végre szabadon lehetnék önmagam, csak én, és nem lenne ott az a másik három, négy vagy akárhányan is vannak” – affektál hatalmas napszemüvege mögé bújva, majd be is mutatja új, sokkal menőbb szerzeményeit, amelyekhez egy gomb lenyomása is bőven elég. Közben a zenekar vadul castingol énekeseket Grohl helyére. Íme a kamuvideó: