Eperjes Károlyt egyetemi tanárrá nevezik ki

2016.03.09. 14:46

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere állt elő a javaslattal. Március 14-étől a színész fokozata: egyetemi tanár. 

A köztársasági elnök határozata a kinevezésről a március 8-i Magyar Közlönyben jelent meg.

Eperjes Károly Trigris Brown szerepét alakítja Bertold Brecht - Kurt Weill: Koldusopera című zenés színművének próbáján 2011-benForrás: MTI/Nagy Lajos

Eperjes Károly a Kaposvári Egyetem Művészeti Karán volt eddig adjunktus.

A Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas magyar színművész 2014 közepén távozott a Nemzeti Színház vezérigazgató-helyettesi posztjáról.

Tavaly júniusban írtunk arról, hogy egy első fokú bírósági ítélet szerint a Kaposvári Egyetem jogellenesen szüntette meg Csáki Judit tanszékvezetői pozícióját. A történet 2011-re nyúlik vissza, amikor Vidnyánszky Attila címzetes tanárként bejelentkezett a Kaposvári Egyetemen, és a találgatások szerint Csáki Judit tanszékvezetői pozícióját vette célba.

Az bizonyos, hogy az egyetem vezetése a Művészeti Karon átalakításba fogott: a tanszékek helyébe intézetek kerültek, a Színházművészeti Intézet vezetésére pedig pályázatot írtak ki, amiben úgy fogalmaztak, hogy menedzser szemléletű vezetőt várnak.

A posztra Csáki is pályázott, a befutó viszont Vidnyánszky lett, aki így intézetigazgatóként vehette át az egykori tanszéket, Csáki Juditot pedig három társával együtt gyorsan kirúgta.

Jelenleg Vidnyánszky titulusa az egyetem Művészeti Karán a következő: művészeti rektorhelyettes, adjunktus, címzetes egyetemi tanár. Eperjes Károly ugyanitt adjunktus.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK