Újra Magyarországra jönnek az alternatív rock királyai

2016.03.14. 11:32

Világkörüli turnéja keretében Magyarországot is útba ejti a Placebo. 

A brit alternatív színtér meghatározó csapata sikeres bemutatkozó lemeze, az 1996-ban kiadott, cím nélküli anyag húszéves évfordulója alkalmából koncertezik, november 11-én a Papp László Budapest Sportarénában.

Brian Molko énekes a német Hurricane fesztiválon, 2015-benForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Ole Spata

A 20 Years of Placebo című turné október 13-án indul Dániában, az európai rész december 15-én zárul a londoni Wembley Arénában – közölte a szervező Live Nation.

Brian Molko énekes és Stefan Olsdal zenei mindenes formációja többször járt már Magyarországon, ezen belül a Sziget fesztiválon ötször (2001, 2006, 2009, 2012, 2014) játszottak.

Rajongók a marokkói Mawazine fesztiválon 2015-benForrás: Anadolu Agency/2015 Anadolu Agency/Jalal Morchidi

A Placebo tavaly év végén MTV Unplugged címmel akusztikus albummal jelentkezett. A Placebo ősszel a teljes repertoárjából játszik. 

„Azt hiszem, most jött el az ideje annak, hogy tudatosan figyelembe vegyük, mit akarnak a rajongók hallani, hiszen nagyon türelmesek voltak velünk, amióta nem játszottuk a korai slágereinket. 

A 20 éves jubileumi turné éppen megfelelő lesz erre. Számunkra is lehetőség, hogy újra felfedezzünk egy csomó régi dalt, például a Pure Morningot vagy a Nancy Boyt” – idézte Brian Molkót a közlemény.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK