Év végére beköltözik az MMA kutatóintézete a Hild-villába

2016.03.16. 18:53

Év végére befejezik a Hild-villa felújítását, és beköltözhet a Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézete a budai ingatlanba. 

Várhatóan 2016 utolsó negyedévében költözhet be a Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézete (MMA MMKI) új otthonába, a Hild-villába.

Az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézete költözik a Hild-villábaFotó: Polyák Attila - Origo

Kocsis Miklós, az intézet megbízott igazgatója azt mondta, hogy az első fél év végére készül el az MMKI kutatási stratégiája, majd az év végére fejeződik be a Hild-villa felújítása.Jelenleg az igazgatóval együtt hat kutató főállásban és kettő másodállásban dolgozik az intézetben, továbbá két fő nem kutató munkakörben.

A 2016-ra engedélyezett létszámkeret 13 fő, az ideális a 25-30 fős közalkalmazotti kutatói állomány lehet majd.

Könyvtár, tárgyaló és munkaállomások

Budakeszi úti ingatlant még 2013-ban kapta meg az MMA, azóta a szervezet állja az őrzés díját. A bontási munkálatok januárban kezdődtek. 

A több mint 500 négyzetméteres villa és a mintegy 200 négyzetméteres nyaraló, az úgynevezett svájci lak, továbbá a kert rekonstrukciója, új telekbehajtó kialakítása összesen mintegy

824 millió forintba fog kerülni.

A felújítás során a telken növelik a faállományt, megújítják a telek előtti utcarészen lévő fasort is. A villa és a nyaraló is a kutatóintézet működését szolgálja majd, a villában lesz

  • a kutatóintézet könyvtára,
  • egy műhelybeszélgetések lebonyolítására alkalmas tárgyaló,
  • valamint a kutatók munkaállomásai.

Mindkét épületet egy helyiséggel bővítik, terveztek a telekre fedett biciklitárolót és 15 kocsihelyes parkolót is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK