A négy hónapos kemoterápiás kezelést lezáró pénteki orvosi vizsgálat kimutatta, hogy a nyirokcsomórák eltűnt Karel Gott testéből - közölte a 76 éves cseh popsztár szóvivője pénteken.

"A vizsgálatok eredménye számomra hatalmas örömöt jelent, mert megerősítette bennem a reményt, hogy visszatérhetek az életbe. Természetesen most még túl kell esnem az elkerülhetetlen lábadozáson, rehabilitációkon, tehát még rendszeresen be fogok járni a kórházba az orvosokhoz. Leginkább azonban annak örülök, hogy fokozatosan elkezdhetem hangszálaim rehabilitációját is" - nyilatkozta Karel Gott a sajtónak. Megjegyezte: tudatában van annak, hogy súlyos betegségen ment keresztül, ezért ezentúl minden területen nagyon óvatosnak kell lennie.

Karel GottForrás: RIA Novosti/Ruslan Krivobok

Köszönetet mondott orvosainak

A betegségét november elején nyilvánosságra hozó Karel Gott, akit tavaly már a 40. alkalommal választottak az év énekesének Csehországban, már március elején, a kemoterápiás kezelés befejezése után nyilvánosan mondott köszönetet a támogatásért a prágai Egyetemi Közkórház orvosainak és ápolóinak, valamint barátainak és rajongóinak.

A 40-szeres Arany-, majd Cseh Csalogány-díjas énekes világszerte 50 arany-, ezüst- és platinalemezt nyert el.