Ákos a 4-es metróban álmodozik

kovács ákos, klip
Vágólapra másolva!
Ákos új klipje olyan, mintha művészieskedő imázsfilmet készített volna Budapest hányattatott sorsú nagyberuházásainak: az énekes a 4-es metróban és a Bálna gyomrában révedezik mozgólépcsőzés közben, ahol költőinek szánt, fekete-fehér képekben fonódik egymásba a Dorogi ikerpárral.
Vágólapra másolva!

Az Ugyanúgy ma közzé tett klipjének művészi mélysége persze nem meglepő, hiszen maga Ákos rendezte a videót, aki a sajtóanyag szerint az ősszel megjelent „Még egyszer lemezborítójának tükröződésre épülő ötleteit vitte tovább”.

Tükrözésekből nincs hiány Forrás: Origo

Mindent elemésztő szerelem

És tükröződésből tényleg nincs hiány. Itt aztán mindenki megtalálja a maga tükörképét és hasonmását, "egymásba fonódik" és "álomba réved", mindezzel vizuálisan is erősítve a dal mélyen költői üzenetét. Azt ugyan nem mernénk találgatni, hogy pontosan mi köze a videóban Ákosért bomló Dorogi ikerpárnak és az antik díványon merengő Piros Ildikónak egymáshoz, de

Nyilván nem véletlen a helyszín sem: mélyen szimbolikus, hogy a szereplők épp a "Bálna" gyomrában mozgólépcsőzve kutatják a szerelmet, és sejthetően a 4-es metró impozáns Gellért téri megállójában sem csak a csatlakozásukat várják.

Megegyeztek a Telekommal

A Magyar Telekom decemberben jelentette be, hogy felbontja szponzori szerződését Ákossal, az énekes Echo TV-nek adott interjúja miatt. A december 13-i műsorban Ákos egyebek mellett azt mondta, hogy „a nőknek nem az a dolguk, hogy ugyanannyi pénzt keressenek, mint a férfiak”. Arra a kérdésre, hogy mi a dolguk, kifejtette:

Nyilatkozata miatt számos kemény bírálatot kapott. A Magyar Telekom azzal indokolta a szerződésbontást, hogy nem tartja összeegyeztethetőnek az interjúban elhangzottak szellemiségét a cégcsoport hitvallásával és értékrendjével. Azóta a felek megegyezéssel zárták le a sokéves együttműködést, a vitás kérdéseket megnyugtatóan rendezték.