A pornónézők jobban szeretik a melegeket és a transzneműeket, mint a törvényhozók.

Hétfő óta nem láthatják a világ harmadik legnépszerűbb pornóoldalát, az Xhamstert az észak-karolinai netezők.

A világ legnagyobb, transznemű nőknek szóló szépségversenye, a Miss International Queen versenyzői 2015-ben, a Fülöp-szigetekenForrás: Bangkok Post/©Post Publishing Plc/Apichit Jinakul

A helyi IP-címmel rendelkező pornófüggők mindaddig csak egy üres, fekete oldalt láthatnak a szexvideók helyett, ameddig Észak-Karolina vissza nem von egy nemrég elfogadott törvényt. Elsötétítéssel demonstrál ugyanis a népszerű pornósite, mert elfogadhatatlannak tartják, hogy az állam kiállt a diszkrimináció mellett. Az adott törvény azt akadályozza meg, hogy Észak-Karolinában is be kelljen tartani a meleg, leszbikus, biszexuális és transznemű emberek hátrányos megkülönböztetését tiltó szabályozásokat. 

A pornóoldal szóvivője, Mike Kulich elmondta: hisznek abban, hogy az egyenlőség mindenkire vonatkozik. „Ötven éve küzdünk az egyenlőségért, ez a törvény viszont diszkriminatív, és ezt az Xhamster.com nem tolerálja” – mondta, hozzátéve: „az észak-karolinai netezők statisztikáiból ítélve ez egy súlyos büntetés. De nem pumpálunk bevételt egy olyan államnak, amelyik ilyen szemetet támogat”.

Üres, fekete oldal fogadja az észak-karolinaiakatForrás: Thinkstock

Kulich a Huffington Postnak elmondta: úgy tűnik, az észak-karolinai netezők sokkal nyitottabban gondolkodnak, mint a törvényhozók, legalábbis ami a pornót illeti. Ugyanis csak márciusban 400 ezer keresés érkezett a pornóoldalon észak-karolinai címről a „transzszexuális” szóra, meleg pornót pedig 320 ezren akartak nézni az államból.

Az Xhamster hamarosan indít egy petíciót is a törvény visszavonása érdekében: az üres, fekete oldal helyett ez fogadná az észak-karolinai netezőket. „Remélem, legalább annyian aláírják majd, mint ahányan transzszexuális pornót kerestek” – mondta Kulich.

A pornónézők nyitottabban gondolkodnakForrás: Barbara Nitke

A Huffington Post ugyanakkor rámutat: ellentmondásosnak tűnik az Xhamster tevékenysége, hiszen korábban Donald Trumpnak is publicitást biztosítottak. Ugyanis – utalva Marco Rubio és Donald Trump péniszméretről szóló „vitájára” –, ha a felhasználók a „nagy fasz” szavakat írták a keresőbe, a találati oldalon megjelent egy, a politikust népszerűsítő hirdetés. Márpedig Trump korábban kijelentette: megválasztása esetén mindent meg fog tenni a melegházasság ellen.

Korábban egyébként Bruce Springsteen is kiállt a törvény ellen: ő tiltakozásul lemondta észak-karolinai koncertjét.