Péterfy Bori új lemeze slágeresebb lett

Péterfy Bori akusztik Müpa
Vágólapra másolva!
Szédülés címmel jelenik meg április 15-én a Péterfy Bori & Love Band negyedik stúdióalbuma. Tövisházi Ambrus szerint az új lemez slágeresebb lett az előzőnél, de azért akadnak rajta elborult, punkosabb dalok is.
Vágólapra másolva!

"Legutóbbi lemezünk, a Fehér éjszakák óta több mint három év telt el, részben amiatt is, hogy nem szerepelt rajta igazán nagy sláger, ezért kevésbé kapták fel.

Ez egy időre visszavetette az alkotói kedvet, de ezt az időszakot lezártuk"

- mondta a zenekarvezető Tövisházi Ambrus, aki szerint a Szédülés egyik érdekessége, hogy Péterfy Bori a korábbiaknál több szöveget írt rá, összesen hatot, és mellette új alkotók is közreműködtek.

Péterfy Borinak kell az izgalom Forrás: Gabor Kotschy

Kell a mondanivaló

Péterfy Bori az Origónak adott tavalyi interjújában beszélt arról, miért fontos nekik, hogy a daloknak komoly mondanivalója legyen: "Ha egy dalban nincs dráma, sztori, halál vagy valami, amit el tudok játszani fejben, az nem érdekel. És ez lehet két sor is, ha az tökéletesen el van találva,

nem kell feltétlenül eposzokat megfogalmazni, de kell az izgalom, hogy elő tudjam adni a dalokat"

- mondta az énekesnő, aki szerint ezért is készülnek sokszor olyan lassan a zenekar lemezei, mert ha nem születnek jó szövegek, nincs hová sietniük.

Persze vendégszövegírokból sincs hiány az új lemezen: az elmúlt években megszokott (Tariska Szabolcs), és rendszeres (Lovasi András) szövegírók mellett Vető János, a nyolcvanas évek első felében működött legendás underground zenekar, a Trabant Svédországban élő egykori gitárosa is jegyez egy szöveget.

Vampos, dühös, kemény szövegek Fotó: Polyak Attila - Origo

Csodálatos világot teremtett

"Méhes Marietta és a Trabant annak idején semmihez sem hasonlítható,

csodálatos világot teremtett meg, miközben egyetlen nagylemezük sem jelent meg.

A Love Band első koncertjein 2007 környékén játszottunk két Trabant-számot, az Ez a ház is ledőlhet, meg a Tűz címűt. A Párnacsatát már jó ideje játsszuk a koncerteken" - mondta Tövisházi Ambrus.

Péterfy Bori vampos, dühös, kemény szövegei közül a fekete-fehér videóval is megtámogatott Szép halott akár az előző lemezen szerepelt Futás folytatásának is tekinthető, de most nem a nő, hanem a férfi ér tragikus véget. A Domino inkább az éjszakai szórakozóhelyek, a drogok világának visszásságait mutatja meg.

Van elborulás is

A dallamos zenék között azért néhány "elborult", punkos megoldások is szerepelnek az új lemezen; az Üvegcipő például az amerikai Sonic Youth egyszerre dallamos és kísérleti, zajos világát idézi.

A Péterfy Bori & Love Band Szédülés című lemeze a Megadó Kiadó gondozásában jelent meg. Az album bemutató koncertje július 30-án lesz a Budapest Parkban, az együttes jövőre, tizedik születésnapjára várhatóan újra albummal jelentkezik.