Nem öngyilkosság volt Prince halála

Prince
US musician Prince performs during half-time 04 February 2007 in Super Bowl XLI at Dolphin Stadium in Miami between the Chicago Bears and the Indianapolis Colts. AFP PHOTO/Roberto SCHMIDT / AFP PHOTO / ROBERTO SCHMIDT
Vágólapra másolva!
Prince testén nem találtak semmilyen sebet vagy sérülést, és nincs olyan jel, ami öngyilkosságra utalna - jelentette ki az illetékes megyei rendőrfőnök péntek délutáni sajtóértekezletén. Az amerikai zenészre minneapolisi otthonának liftjében találtak rá holtan csütörtök reggel. Prince holttestét pénteken felboncolták, de ennek eredményére akár több hetet is várni kell.
Vágólapra másolva!

Jim Olson, Carver megyei rendőrkapitány elmondta, hogy a nyomozás még tart Prince halála ügyében, de már most kijelenthető, hogy nincs nyilvánvaló sérülés a holttesten. Az 57 éves művészt szerda este 8 óra körül látták utoljára, mintegy 12 órával halála előtt.

Nem öngyilkosság volt Forrás: Getty Images/AFP/2007 Getty Images/Vince Bucci

Noha a zenész színpadi megjelenéséből züllöttségére lehetett következtetni, arról volt ismert, hogy rendet és tisztaságot tartott maga körül - írta az AP hírügynökség. Halála után azonban elterjedt egy olyan hír, miszerint hat nappal korábban kábítószer-túladagolás miatt orvosi kezelésre szorult.

Alkalmazottai akkor azt mondták, hogy az énekesnek influenzája volt. Ezenkívül feltűnt többeknek, hogy Prince élete utolsó napjaiban alig volt látható lakóhelyén. Ezek felvetik a kérdést, hogy titkolta-e esetleges egészségügyi problémáit a rajongói előtt.

Prince holttestét pénteken felboncolták, de ennek eredményére akár több hetet is várni kell.

A művész beszélt arról, hogy gyerekkorában epilepsziája volt, és barátai szerint baj volt a csípőjével. Utóbbival kapcsolatban egy volt ütős zenésztársa elmondta: ez annak volt a következménye, hogy a színpadon magas sarkú cipőben rendszeresen leugrott magaslatokról.