Prince-t AIDS-szel diagnosztizálhatták halála előtt

Prince énekes koncert  művész zenész
Budapest, 2011. augusztus 9. Prince amerikai zenész, énekes ad koncertet a nagyszínpadon a Sziget fesztivál nulladik napján, a budapesti Hajógyári-szigeten. MTI Fotó: Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
A The National Enquirer szerint az 57 éves popsztárt hat hónappal a halála előtt diagnosztizálták AIDS-szel, de visszautasította a kezelést, mert jobban hitt az ima erejében.
Vágólapra másolva!

Az amerikai bulvárlap egy zeneipari forrásra alapozza állításait, aki szerint Prince nagyon rossz bőrben volt az utolsó hetekben. A névtelenséget kérő nyilatkozó szerint a popsztár a végén már alig evett, és az a kevés sem maradt meg a szervezetében. Azt mondta a lapnak, hogy Prince már a 90-es években HIV-fertőzött lett, hat hónappal a halála előtt pedig AIDS-szel diagnosztizálták.

Prince állítólag visszautasította a kezelést Forrás: MTI/Mohai Balázs

A lap úgy tudja, hogy a Jehova Tanúihoz csatlakozó Prince elutasította az orvosi kezelést, és inkább imával próbálta gyógyítani magát. „Isten majd meggyógyít” – mondta állítólag a barátainak.

Obama is megemlékezett róla

Ahogy az Origo is megírta, az 57 éves popsztár holttestét múlt csütörtökön találták meg lakásában, a hírek szerint drogtúladagolás okozhatta halálát. A legendás előadóművész karrierje során százmillió lemezt adott el, és hét Grammy-díjat nyert. Magyarországon 2011-ben lépett fel először és utoljára. Prince-ről nemcsak zenésztársai, de Barack Obama is megemlékezett.