Pénz áll Prince házához

Prince
US musician Prince performs during half-time 04 February 2007 in Super Bowl XLI at Dolphin Stadium in Miami between the Chicago Bears and the Indianapolis Colts. AFP PHOTO/Roberto SCHMIDT / AFP PHOTO / ROBERTO SCHMIDT
Vágólapra másolva!
Az amerikai komikus, George Lopez pénzzel segíti ki Prince családját. Az énekes híres zakóját pedig árverésen fogják értékesíteni.  
Vágólapra másolva!

George Lopez amerikai tévésztár, színész, komikus és műsorvezető 20 ezer dollár készpénzzel segíti ki Prince családját, miután megtudta, hogy az énekes vagyonát zárolták, amíg a bíróság el nem dönti, milyen összeg jár a családtagoknak.

George Lopez jóban volt Prince-szel Forrás: AFP/2016 Getty Images/Michael Loccisano

A TMZ magazin azt írja: Prince és Lopez közeli barátok voltak, az énekes korábban pénzzel, sőt lakásokkal is támogatta a színészt.

Prince testvéreit érzékenyen érintette a bírósági intézkedés: a lap úgy tudja,

pénzszűkében vannak,

ezért utazási költségeik és a megélhetésük miatt is jól jön számukra Lopez adománya. A TMZ egyébként hozzáteszi: Lopez azt szerette volna, ha a neve nem kerül szóba, és ő pusztán anonim támogató lenne.

Elárverezik Prince híres zakóját

Ritka tételre licitálhatnak a Prince-rajongók: a sztárnak a Bíboreső című filmben viselt fekete-fehér zakóját árverezik el egy júniusi kaliforniai árverésen.

Az 1984-es Purple Rain (Bíboreső) című film plakátja Forrás: Warner Bros / The Kobal Collection

Prince 1984-ben, a Bíboreső című filmben debütált színészként, és a filmhez írott betétdalával Oscar-díjat is nyert. A produkció egyik jelenetében Apollonia Koteróval motorozik. Ehhez a felvételhez vette fel a zakót, amelyet nyáron árverez el a hírességek relikviáinak eladásával foglalkozó Profiles in History aukcióján.

Joe Maddalena, az aukciósház elnöke a ritka ruhadarab jelentőségét hangsúlyozva kijelentette: eddig ez a legértékesebb árverésre kerülő darab Prince filmes ruhatárából. Ráadásul

Prince nem nagyon adott ki a kezéből hozzá köthető relikviákat,

a ruhatára máig a szekrényeiben van elpakolva – fűzte hozzá az elnök.

A kabátot áruba bocsátó nő elmondta: azt maszkmesterként dolgozó nővére kapta a sztártól a Bíboreső forgatása után a közös munka emlékére.

Júniusban árverezik el a híres zakót Forrás: AFP/Frederic J. Brown

A június 29-i aukción egyébként Prince zakója mellett Britney Spears, Katy Perry és Alicia Keys ruháira, valamint Michael Jackson Swarovski-kristályokkal díszített fél pár kesztyűjére is licitálhat a közönség.

Maddalena szerint azonban az árverés fénypontja a Prince-zakó lesz, amelyért

akár 6-8 ezer dollárt (1,6-2,2 millió forintot) is megadhat egy gyűjtő.

Több kérdés tisztázatlan még

Prince 57 esztendős korában, a múlt csütörtökön, váratlanul hunyt el Minneapolis külvárosában álló stúdiójában, amely egyúttal az otthona is volt. A halottkémi vizsgálat első körben nem derítette ki halálának okát, a további vizsgálatok eredményére még heteket kell várni. Közben a hatóságok receptre felírható erős fájdalomcsillapítókat találtak a sztár lakásán, a vizsgálat ezért arra is kiterjed, hogy Prince halálát esetleg gyógyszer-túladagolás okozhatta-e.

Prince a 2007-es Super Bowl szünetében Forrás: AFP/Roberto Schmidt

Az AP hírügynökségnek csütörtökön hatósági források megerősítették azt a korábbi értesülést, hogy amikor Prince repülője április 15-én vészhelyzet miatt landolt Moline-ben, a sztár eszméletlen volt, a segélyhívásra a kifutón álló géphez kiérkező elsősegélynyújtók Narcan-injekciót adtak be neki,

amelyet opioidtartalmú fájdalomcsillapító gyógyszer túladagolása esetén használnak.

Prince később pár órát egy helyi kórházban töltött, majd a saját felelősségére távozott. Azon a hétvégén még fellépett a stúdiójában rendezett partin, és szemtanúk szerint nem tűnt betegnek. Egy régi barátja és munkatársa azonban arról beszélt az AP hírügynökségnek, hogy Prince-nek a csípőjével és a térdével is voltak gondjai a sokévi színpadi fellépés következtében.