A drogokról beszélt Iggy Pop Cannes-ban

2016.05.20. 16:43

Iggy Pop a Gimme Danger című dokumentumfilm kapcsán látogatott el a filmfesztiválra, és a rendező, Jim Jarmusch társaságában adott sajtótájékoztatót, ahol többek között drogfogyasztási szokásairól is beszélt.

A fesztiválon versenyen kívül bemutatott Gimme Danger Iggy Pop legendás punkzenekaráról, a Stoogesról szól. A filmet rendező, szintén legendás Jim Jarmusch meghatározása szerint a Gimme Danger kollázsszerű, és a cél az volt, hogy a The Stooges zenéjére hasonlítson. Azt is elmondta, hogy a film alapját újonnan előkerült archív felvételek mellett elsősorban Iggy Pop saját emlékei adták - ennek megfelelően a popsztár a sajtótájékoztatón is 60-as és 70-es évekbeli sztorikkal szórakoztatta a közönséget. "Tegnap éjjel láttam először a filmet, és nagyon megütköztem rajta:

Jézusom, annak a kornak a terméke vagyok"

- mondta Iggy a filmről a Hollywood Reporter beszámolója szerint.

A közönség kérdezhetett is a rocksztártól, akire a beszélgetés moderátora következesen „Mr. Pop" néven hivatkozott. Amikor a drogok kerültek szóba, Mr. Pop beavatta a hallgatóságot abba, hogy a legtöbb, a filmben is látható archív felvételen LSD hatása alatt volt. A sajtó azonban arra is kíváncsi volt, hogy most, 69 éves korában is él-e még kábítószerekkel.

A drogok - mindenkinek abba kellene hagynia azt a sz.rt”

- mondta Iggy, hozzátéve, hogy mostanában egy pohár bor elég neki.

Iggy Pop és a Stooges-rajongó Jim Jarmusch a cannes-i sajtótájékoztatónForrás: NurPhoto/Euan Cherry

Arról is megosztotta gondolatait a közönséggel, hogy szerinte manapság minden csak üzlet, és mindenki túlságosan fel van pörögve.

Ha mindenki egy kicsit lenyugodna a p...ába, az jó lenne

- mondta.

Arról is kérdezték, hogy tervezi-e, hogy ikonikus öltözékében, azaz félmeztelenül vonul a vörös szőnyegen a film bemutatója előtt. Iggy erre megkérdezte, hogy szeretnék-e, hogy így tegyen, amire üdvrivalgás volt a válasz. "Gondolkoztam rajta. A menedzserem szerint inget kéne viselnem. De akkor most ezt eldöntöttük" - mondta. A fotók alapján úgy tűnik, hogy végül köztes megoldást választott: inget ugyan nem vett fel, de nem is volt félmeztelen a Gimme Danger tegnap éjszakai vetítésén.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK