Könnyűzenei fesztivállal indítja a nyarat a Müpa

Amorf Ördögök
Vágólapra másolva!
Ahogy nyitása óta minden évben, idén is könnyűzenei koncertsorozattal köszönti a nyarat a Müpa. A Hey, June! fesztivált június 6. és 28. között rendezik meg. DJ Bootsie az elektronikát akusztikus hangszerekkel fogja keresztezni, a Jazzékiel két órás koncerttel tekint vissza az elmúlt tizenöt évre. A Szabó Benedek és a Galaxisok estjén a nagyvárosi lét díszletei a szó szoros értelmében is megelevenednek, míg Sena Ghána világát fogja felidézni a színpadon. A sorozat zárásaként pedig tíz év után újra együtt koncertezik az Amorf Ördögök és a Honvéd Férfikar.
Vágólapra másolva!

A Hey, June! a magyar zenei élet legismertebb és feltörekvő előadóit látja vendégül műfaji megkötések nélkül. A sorozatot június 6-án a hazai hiphop és elektronikus színtér egyik motorja, Az Árral Szemben, a Yonderboi és a Žagar formációkból is ismert DJ Bootsie nyitja. A népszerű dj húszéves pályafutásának számait hangszereli újjá úgy, hogy az elektronikát akusztikus hangszerekkel fogja keresztezni. A zenészek közül főszerepet kap a Talamba ütőegyüttesből Grünvald László, aki vibrafonon, marimbán, balafonon és steel drumon fog játszani.

Amorf Ördögök Forrás: Müpa

Története során számos zenei átalakuláson ment már keresztül a tizenötödik születésnapját ünneplő Jazzékiel. Dark-jazz-alternatív világukra 2009-es Holy Shit című albumuk megírásakor találtak rá. 2011 után pihenőt tartottak, hogy a 2014-es Record Store Dayen egy kislemezzel térjenek vissza, majd tavaly kiadták Másokat szeretni című albumukat, illetve annak tükörlemezét, a hazai elektronikus zenei élet izgalmas és haladó alkotóinak remixeivel. Június 15-i koncertjükre népes vendégsereggel és számos újragondolt dallal készülnek.

Az egyik legszellemesebb hazai formáció, a Szabó Benedek és a Galaxisok erős kortárs szövegeivel szólítja meg közönségét. Dalaikban egy egész generáció életérzését adják vissza hitelesen. A Kapuzárási Piknik és a Legszebb éveink után új albummal készülnek, melyről

több dal június 20-án debütál a Müpában.

Vendégek és velük extra hangszerek is csatlakoznak a zenekarhoz, s ezek mellett Szabó Benedek egy régi álma is teljesül, hiszen a színpadkép eddigi kiadványaik hangulatát fogja felidézni.

Jazzékiel Forrás: Müpa / Kósa Péter

Szintén új dalok premierjével készül június 25-i koncertjére Sena. Az Irie Maffiából is ismert underground díva ezzel a programmal személyes világába enged betekintést, míg a színpadkép különleges textíliák segítségével Ghánát fogja felidézni:

Tíz éve volt az Amorf Ördögök első közös koncertje a Honvéd Férfikarral, a mára legendássá vált eseménynek azonban a zenekar feloszlása miatt nem lett folytatása. Június 28-án a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben újra egyesül a két csapat. Az estén elhangzanak majd a legsikeresebb Amorf Ördögök-dalok és átdolgozások, és számos egykori zenekari tag is ott lesz Péterfy Boriékkal a színpadon. Világutazós sanzon-pop és egy férfikórus csak egyetlen, őrületesnek ígérkező koncert erejéig, a Hey, June! zárásaként a Müpában.