Liszt Ferencről nevezték el a Fishing nagyszínpadát

fishing on orfű 2014
Lovasi András énekel a Kispál és a Borz együttes koncertjén a Fishing On Orfű fesztivál első napján, 2014. június 18-án.
Vágólapra másolva!
Több hagyománya is van a Fishing on Orfűnek, amelyet a szervezők a nyár legbarátságosabb fesztiváljának neveznek: idén is a közönség nevezhette el a nagyszínpadot, de még a fellépők kiválasztásába is beleszólhattak.
Vágólapra másolva!

A Fishing egyik jellegzetességétől viszont idén el kell búcsúzniuk a fesztivál rajongóinak: a Kispál és a Borz három évre tagolt tematikus „visszatérése" idén a nulladik napon lezárul, és a koncertre már jó előre el is keltek a jegyek. A szervezők azonban újdonságokkal is készültek, idén ilyen lesz a Mozi, mint szabadtéri helyszín, ahol sötétedés után némafilmeket lehet majd nézni, éjjelenként pedig egy-egy zenei tematikájú hangosfilmet is láthatnak majd az érdeklődők.

2016-ban a közönség elhunyt zenei legendákat javasolhatott a nagyszínpad névadójának,

a legtöbb szavazatot kapó ötlet a feladatot kreatívan értelmező Liszt Ferenc Nemzetközi Nagyszínpad elnevezés lett.

A Víziszínpad programjának összeállításában szintén a közönség segítségét kérték a szervezők, és azt a 15 zenekart keresték meg, akiket a fesztiválra látogatók legszívesebben láttak volna. Ennek alapján idén olyan zenekarok mini-akusztikus koncertjeit hallgathatja majd a közönség matracokról, mint a a Tudósok, a Bagossy Brothers Company, a Szabó Benedek és a Galaxisok, az Elefánt vagy az Esti Kornél.

A Fishing a szervezők tájékoztatása szerint nemcsak a programjában lesz egyre kiforrottabb, hanem a kényelemre is gondoltak: a fesztivál helyszínét adó Panoráma Campingben soha nem történt még annyi fejlesztés, mint az elmúlt egy évben.

Azt is bejelentették, hogy a 2016-os Fishing díszdoktorává avatják Horváth Gergelyt, a Petőfi Rádió idén távozó szerkesztő-műsorvezetőjét, aki pódiumbeszélgetéseket folytat majd a könnyűzenei élet számos izgalmas figurájával, valamint a fesztiválon fellépő zenészekkel.