Vágólapra másolva!
A legérdekesebb szerzők és legújabb könyveik mellé idén izgalmas társművészeti alkotásokat is felsorakoztat a hatodik alkalommal megrendezésre kerülő Margó Irodalmi Fesztivál programja.
Vágólapra másolva!

A ma induló Margó központi helyszíne idén is a Petőfi Irodalmi Múzeum, és a Bookline, a Főváros és az Aegon Irodalmi Díj támogatásával megvalósuló fesztiválra a friss könyvmegjelenések mellett

társművészeti produkciókkal is készültek a szervezők.

Ilyen lesz például a Grecsó testvérek összművészeti estje, Hámori Gabriella Gyarmati Fanniról szóló monodrámája és a Kassák-verseket feldolgozó Harcsa Veronika koncertje.

A fesztivál felvezető kisfilmjét idén Reisz Gábor, a fesztivál- és közönségsikert elérő VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan rendezője készítette. A Halandzsa egy magyar fiú és egy spanyol lány Tinder-találkozását beszéli el.

A júniusi Margón

kiemelt műsorsávot kap a költészet.

A Távolodó fa című megindítóan személyes verseskötetéért Oravecz Imre nyerte el a 2016-os Aegon Művészeti Díjat. Térey János 30 évnyi verstermését gyűjtötte kötetbe, Tóth Krisztina Világadapter című új kötetével, Röhrig Géza mezítlét című szerzői estjével, Dunajcsik Mátyás izlandi verstrippel érkezik a Margóra.

Az idén harmincöt éve elhunyt nagy misztikus költő, Pilinszky János verseinek újraértelmezésére és továbbgondolására vállalkozik a Kedvencek temetője című műsorsorozat Babiczky Tibor, Fehér Renátó, Gerevich András, Marno János és Schein Gábor közreműködésével, a házigazda Horváth Kristóf, valamint a Bob és Bobek Orchestra.