Egy hét múlva itt a VOLT: 150 ezer fesztiválozót várnak

Volt 2016
Vágólapra másolva!
Június 28-án 24. alkalommal nyílik meg a Telekom VOLT Fesztivál, amelyet az év elején Európa legjobb közepes méretű fesztiváljának választottak Hollandiában. A  The Prodigy, WizKhalifa, Slayer és az Axwell˄Ingrosso páros mellett a legtöbb magyar fellépővel szintén a VOLT-on találkozhat a közönség. A nyitónapon első alkalommal adják át először a Petőfi Zenei Díjakat. Az idei év újdonságai között szerepel egy 25 méter magas óriáskerék is.
Vágólapra másolva!

Az idei VOLT-ra rekordszámú látogatót várnak a szervezők. Most fordult elő először, hogy a kapunyitás előtt hetekkel már teltházas a pénteki programnap és valószínűleg napokon belül a kiadható bérletek is elfogynak. Akik lemaradnak a VOLT egyes programjairól, a volt.hu oldalon élőben is láthatják a koncertek egy részét. A legnagyobb érdeklődés a két főszervező, Lobenwein Norbert és Fülöp Zoltán szerint az IronMaiden, a The Prodigy, WizKhalifa, illetve az Axwell∧Ingrosso páros produkciója iránt van, de nagyon sokan várják a visszatérő Paul Kalkbrennert, a Slayert, vagy éppen Damien Rice koncertjét is. Ő egyébként most először lép fel Magyarországon

Egy 25 méter magas, Sopron Eye névre keresztelt óriáskereket is építenek a fesztivál területére,

amelynek tetejéről nem csupán a VOLT teljes területét láthatjuk, de jó időben akár a távolabbi osztrák településeket is.

Változik a check-in a biztonság érdekében

Az idei évtől kezdődően a VOLT bejáratánál egy új check-in folyamatot vezetnek be a szervezők. A karszalag, amit a vócser beváltása után kap a látogató, nevesítésre kerül, a becsekkolás által a karszalag személyhez lesz kötve. A folyamat egyszerű: a bejáratnál – amikor a vócsert karszalagra cserélik – a személyi igazolványt vagy útlevelet beolvassa egy ID szkenner, ezt követően kapja meg a vendég a karszalagot, amit rögtön fel is csatolnak a kezére.

A 2016-os Telekom VOLT Fesztivál keddi sajtótájékoztatója: balról Lobenwein Norbert és Fülöp Zoltán főszervezők, Bánhegyi Zsófia, a Telekom Csoport Kommunikációs Igazgatója, Fodor Tamás, Sopron polgármestere Forrás: Origo

Mindez segít növelni a biztonságot, és kiszűrni a bűnözőket. Az adatok kezelése a hatályos magyar és EU adatvédelmi törvényeknek megfelelően történik a szervezők tájékoztatása alapján.

Mindenütt jó, de legjobb Sopron!

Fodor Tamás polgármester elmondása szerint Sopron mindent megtesz azért, hogy a leghűségesebb mellett, a legvendégszeretőbb városként is gondoljanak rá azok, akik a VOLT ideje alatt öt napot Sopronban töltenek. A belvárosban idén már 30 helyszínen programokkal, szolgáltatásokkal, akciókkal, kedvességekkel várják a VOLT Fesztivál vendégeit. 2015-ben a VOLT Fesztivál felkérésére az esemény himnuszát a Wellhello és a Halott Pénz készítette el, “Emlékszem, Sopronban” címmel. A dal azóta Sopron himnusza is lett egyben, hiszen a soproniak büszkék rá, máig hatalmas siker és már közel 12 millióan látták a YouTube-on.

- mondta a polgármester.

4G-s Telekom Buddy

A Telekom idei fesztiválos megoldásai már teljes egészében a 4G technológián alapulnak. Azok számára, akik személyesen nem tudnak részt venni a fesztiválokon, a 4G-n működő, monitorral, kamerával és mikrofonnal felszerelt Telekom Buddy-k nyújtanak az élőhöz hasonló virtuális élményt. Bánhegyi Zsófia, a Telekom Csoport Kommunikációs Igazgatója azt mondta, hogy a Telekom tavaly debütált interaktív megoldásán keresztül eddig már

több tízezren vettek részt távolról a legnagyobb fesztiválok eseményein.

A soproni fesztiválhelyszínen várt megnövekedett adat- és beszédforgalom kezelésére a Telekom megerősített műszaki háttérrel és jelentős 4G lefedettséggel készül, több extra bázisállomást is üzembe helyez a zavartalan kommunikáció biztosítása érdekében.

Bánhegyi Zsófia, a Telekom Csoport Kommunikációs Igazgatója beszél a keddi sajtótájékoztatón Forrás: Origo

Petőfi Zenei Díj

2016-ban, a Telekom VOLT Fesztivál nyitónapján először adják át a Petőfi Rádió zenei díjait. Elismerésben részesül a legjobb zenekar, dal, koncert, férfi- és női énekes, az év videóklipje, felfedezettje és dj-je. “A 150 perces, nagyszabású gálát élőben közvetíti a Duna World, a Petőfi TV, a Petőfi Rádió és a petőfilive.hu. Az eseményen a hazai popzenei világ legjobbjai szerepelnek.

A Wellhello egy különleges járművel érkezik Sopronba, a Margaret Island és a Szabó Balázs Bandája egy közös blokkban szerepel, utóbbi a belga énekesnővel, Julie Rens-szel együtt lép színpadra, a műsorukhoz pedig a Recirquel Company Budapest egy különleges koreográfiával készül.

Szintén egyedi műsorra számíthatunk Ákostól, aki egy meglepetésvendéggel készül az eseményre,

de nagy show várható Rúzsa Magditól, a Punnany Massiftól, a Quimbytől és a Halott Pénztől is. Az esemény sztárvendége a belga Lost Frequencies. A gála után nagykoncertet ad Ella Eyre, Wilkinson és Ákos is.