Vágólapra másolva!
A zeneipar háttéremberei kaptak először Petőfi Zenei Díjakat. Pénteken az Akvárium Klubban adták át a díjakat öt kategóriában. Az előadók az idei VOLT Fesztivál nulladik napján vehetik át szobraikat.
Vágólapra másolva!

Az év hangmérnöke díjat Rochlitz Tamás kapta Monkeyneck Day and Night című daláért, Kovács Krisztián lett az év producere a Fish! Ne is figyelj rám! (necc remix) című számáért. Borítótervezők között is volt verseny. Az év borítója díjat Hujber Áron és Benkő Bálint, a Halott Pénz Ülni, Örülni, Megőrülni című lemezének két tervezője vehette át pénteken. Az év menedzsere Rusz András, a Biebers vezetője lett. Az év hangszerelése díjat pedig Varga Norbert és Lukács Levente kapta a Brains Balance című számáért.

A Petőfi Zenei Díj pénteki díjazottjai szobraikkal: balról Kovács Krisztián, Rochlitz Tamás, Hujber Áron, Benkő Bálint, Varga Norbert, Lukács Levente, és Rusz András. Középen Pető Zoltán, jobbról a második pedig Lobenwein Norbert Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Lobenewein Norbert, a Petőfi Zenei Díj főszervezője azt mondta a pénteki átadón, hogy

sok olyan kollégán múlik a hazai könnyűzene sorsa, akik nincsenek reflektorfényben.

A kategóriák

Az év dala, Az év együttese, Az év női előadója, Az év férfi előadója, Az év videoklipje, Az év felfedezettje, Az év dj-je, Az év koncertje és lesz egy életmű díjas is. A díjakra a legtöbb, négy-négy jelölést Ákos, a Halott Pénz, a Punnany Massif és a Wellhello kapta.

A június 28-i, 150 perces műsorban fellép a Punnany Massif, a Quimby, Rúzsa Magdi, a Margaret Island, a Szabó Balázs Bandája, a Halott Pénz, a Wellhello, Lotfi Begi és Mező Misi. Az este külföldi sztárja a brit Ella Eyre lesz, majd utána ad nagykoncerted Ákos