J. K. Rowling újabb mesét tett közzé honlapján, a Pottermore-on a massachusettsi hegyek között alapított varázslóiskoláról.

J. K. Rowling az Empire State Building tetején, a Lumos alapítvány képviseletében.Forrás: NurPhoto/Dennis Van Tine/Photoshot/NurPhoto/Dennis Van Tine

A Harry Potter-regényfolyam szerzője honlapján kezdett bele egy új elbeszélésgyűjteménybe. A Pottermore.com márciusban jelentette be, hogy a Magic in North America (Varázslat Észak-Amerikában) című sorozat az eddig nem ismert varázslóiskolákat, köztük az észak-amerikai Ilvermornyt mutatja be.

A sorozat új darabja kedden jelent meg. A Ilvermorny School of Witchcraft and Wizardry című elbeszélés a massachusettsi Greyloch-hegyen megalapított varázslóiskoláról mesél. Főhőse, egy elárvult ír lány Massachusettsbe hajózik a Mayfloweren.

A történet a Legendás állatok és megfigyelésük című Rowling-regény nyomán forgatott filmhez kapcsolódik, amelyet november 18-tól játszanak a mozik.

J. K. Rowling számos új munkán dolgozott az utóbbi időben: legutóbb részt vett a Harry Potter and the Cursed Child című, nagy sikerű londoni színházi produkció létrehozásában, és bűnügyi regényei is megjelentek Robert Galbraith álnéven.