Pakson a blues lesz hétvégén a főszereplő

2016.06.29. 17:20

A 24. Nemzetközi Gastroblues Fesztivál július első hétvégéjén koncertekkel, borbarát találkozóval, vasárnapi főzőversennyel, kispályás focimeccsekkel, valamint kuriózumnak számító templomi hangversennyel várja a látogatókat Pakson.

A Veronica & the Red Wine Serenaders nevű formáció is fellép.Forrás: Ivan Vania

Július 1. és 3. között Pakson, az eddigi hagyományok szerint, családias hangulatban rendezik a Nemzetközi Gastroblues Fesztivált, idén már 24. alkalommal. A koncerteket borbarát találkozó és főzőverseny is kíséri, ahol szintén a borral készült ételek állnak majd a középpontban. Szomszédos országok borászai is érkeznek vendégségbe. Lesznek továbbá kispályás focimeccsek és egy kuriózumnak számító templomi hangverseny.

Joanne Shaw Taylor fellépése a fesztivál egyik legizgalmasabb programja.Forrás: Stephen Fourie

Különleges eseménynek ígérkezik a népszerű angol gitáros-rockénekesnő, Joanne Shaw Taylor és az egykori John Mayall’s Bluesbreakers gitárosa, a súlyos betegségéből felgyógyult Walter Trout, valamint az amerikai Sean Carney gitáros és Shaun Booker soul-blues énekesnő közös fellépése.

A fesztiválon koncertet ad továbbá Little G. Weevil, Ian Siegal, Big Daddy Wilson, Ripoff Raskolnikov, Cliff Moore, az olasz Veronica & the Red Wine Serenaders vagy a Magyar Atom és a Tűzkerék xT. Mellettük fellép az Ismerős Arcok és a hazai rock-színtér három régi nagy zenekara, a P. Mobil, a Skorpió és a Török Ádám & Mini.

Az idei fesztivál egyúttal felkészülés a jövő évi, jubileumi 25. Gastroblues Fesztiválra is.