Dalaival emlékeznek ma Somló Tamásra

Somló Tamás; FOTÓ ÁLTALÁNOS koncert Közéleti személyiség foglalkozása művész MŰVÉSZET SZEMÉLY zenél zenész
Alsóörs, 2013. augusztus 19. Somló Tamás basszusgitáros, énekes, fúvós a Locomotív GT együttes koncertjén a több helyszínes Nagyon Balaton fesztivál részeként megrendezett LGT-fesztiválon az alsóörsi Európa Kempingben 2013. augusztus 18-án. MTI Fotó: Marjai János
Vágólapra másolva!
Közös gyertyagyújtás, beszélgetés, zenehallgatás és zenélés is lesz ma este 6 órától Somló Tamás emlékére a Tabán Dombon.
Vágólapra másolva!

"A rendezvény célja, hogy Tomi továbbra is ugyanolyan intenzitással maradjon velünk, köztünk, ahogy eddig.

a zenekaros, valamint az önálló albumairól. Kérünk minden zenész kollégát, ha tud, jelenjen meg, adjon elő kis színpadunkon egy kedves számot, amelyet Tomi énekel" - írta Zsolnai Endre főszervező, Somló Tamás barátja a Facebookon.

A helyszín nem véletlen: a Locomotiv GT, melynek Somló Tamás 1973-tól volt a tagja, számos alkalommal koncertezett a Tabánban, amely a magyar rocktörténet egyik fontos helyszíne.

A megemlékezésen elhangzanak a Somló Tamás által énekelt dalok, amelyeket az LGT, az Omega, a Non-Stop és a Kex együttessel, valamint szólóban adott elő. A szervezők dallistáján szerepel többek között a Ringasd el magad, az Álomarcú lány, az Egy elfelejtett szó, A Kicsi, a Nagy, az Artúr és az Indián, a Ha a csend beszélni tudna, a Boogie a zongorán, a Nem adom fel, a Miénk ez a cirkusz, az Annyi mindent nem szerettem még, az Embertelen dal, a Primadonna, az Azt mondta az anyukám, az Olyan szépek voltunk és a Tiszta vagy te még is.

Somló Tamás az LGT tagjainak utolsó közös koncertjén, 2013-ban Forrás: MTI/Marjai János

Somló Tamás keddre virradóra, 68 éves korában halt meg, évek óta tartó betegség után. Halálhírét Presser Gábor, az LGT vezetője közölte a család és a zenekar felhatalmazásával.

Az LGT ma közleményben köszönte meg a média és a közönség megértését, amiért elfogadták, hogy "szeretnénk Tomira csendben emlékezni".

Presser Gábor a Facebook-oldalán egy Somló Tamással kapcsolatos idézetet is megosztott Esterházy Pétertől, aki a múlt héten halt meg.

azon énekelt. Nem is énekelt, danolt." (Esterházy Péter: Harmonia caelestis, 245.)