Rekordot várnak Kapolcson

A Péterfy Bori & Love Band koncertje július 23-án
Vágólapra másolva!
Az idei Művészetek Völgye összművészeti fesztivál még csak a felénél jár, de úgy látják, hogy ebből újra látogatottsági rekord lesz, mivel a napi látogatói átlag jóval a tavalyi fölött van. Tavaly körülbelül 200 ezren mentek el a fesztiválra.
Vágólapra másolva!

A 26. Művészetek Völgye első öt napjának látogatottsági adatai alapján az elmúlt évi, jubileumi rendezvényhez képest is 20-30 százalékkal többen kíváncsiak a programokra. Az átlagos napi látogatószám

a tavalyi 20 ezer után idén körülbelül 25 ezer.

Annak ellenére ilyen jók a látogatottsági adatok, hogy az időjárás erősen próbára tette a közönség türelmét az elmúlt egy-két napban. Egyébként idén még egyetlen program sem maradt el a fesztiválon.

Napközben mennek a kiállítások, előadások, komolyzenei programok, kirándulások, a résztvevők együtt jógázhatnak és énekelhetnek Harcsa Veronikával, verset költhetnek Lackfi Jánossal,

biciklizhetnek Gryllus Vilmossal, dalt szerezhetnek Hajós Andrással

és a Modern Art Orchestrával, barkácsolhatnak a Hello Wood vezetésével.

A Hiperkarma vasárnapi koncertje Kapolcson Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Délutántól pedig beindulnak a koncertek, hangversenyek, színházi előadások. Szerdán este Taliándörögdön fellép a Concerto Budapest, Kapolcson Palya Bea és Zenekara. Vasárnapig érkezik még többek között a Pál Utcai Fiúk, a Paddy and The Rats és a Kiscsillag. A Momentán Társulat a játékok és előadások mellett együtt improvizál majd Kovács Koko Istvánnal, Spiró Györggyel és Mácsai Pállal.

Harcsa Veronika Udvarában látható lesz a Bin-Jip, a Random Trip Fábián Julival és Szalóki Ági is. Fellép a Virtuózok Boros Misije, a Modern Art Orchestra különleges szerzői estekkel készül.

Hobo az előadóestjei mellett Vadászat-koncerttel is meglepi rajongóit és az érdeklődőket,

a Design Terminálban délutánonként beszélgetéseket szerveznek, esténként a Cseh Tamás Program keretében pedig koncerteket.

Vasárnap az Irie Maffia is koncertezett Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A Kaláka Versudvarban közös éneklés, koncertek, gyerek- és felnőttprogramok, a Muharay és a Folk Udvarban népzene és néptánc várja a látogatókat, a Fonó Udvarban világzenei koncertek,

az Elevenkertben a hazai alternatív zenekarok koncertjei szerepelnek a programban.

A Nemzeti Szín-Tér helyszínén Csehov- és Örkény-darabokra várják a nézőket, a Színház Színpadon hátra van még Szirtes Edina Mókus előadása, a Tünet Együttes és a Nézőművészeti Kft. produkciói, vasárnap pedig Mácsai Pál lép fel az Azt meséld el, Pista! című darabbal. A tíznapos fesztivált a Morcheeba együttes két tagja, Skye Edwards és Ross Godfrey fellépése zárja július 31-én, vasárnap este.