Metalcore és békebeli folk: búcsúzik a Sziget

Parkway Drive Volt 2015
Vágólapra másolva!
Nem tudja még, hogy mire érdemes elmennie a Sziget Fesztivál zárónapján? Álmatlanul forgolódott egész éjjel? Engedje meg, hogy segítsünk Önnek!
Vágólapra másolva!

Lumineers

Békebeli folkzenével érkezik a Nagyszínpadra a denveri Lumineers háromnegyed 6-kor. A banda még 2002-ben alakult New Jersey-ben, de az első lemezük csak 10 évvel később jelent meg. A lemez nagyon sikeres volt, egészen a második helyig tört fel az amerikai lemezeladási listán. A sikerhez az is kellett, hogy Denverbe költözzenek 2009-ben. Ott vevő volt a közeg a zenéjükre. Első slágerüket, a Ho Heyt az pörgette fel, hogy szerepelt a Hart of Dixie című sorozatban. Második lemezük, a Cleopatra idén tavasszal jelent meg.

Parkway Drive

Parkway Drive Volt 2015 Fotó: Csanádi Márton - Origo

A Lumineers előtt viszont a zúzásé lesz a főszerep a Nagyszínpadon. A zúzásdíler pedig az ausztrál Parkway Drive lesz. 2003 óta már 5 lemezt adtak ki. A banda stílusát általában metalcore-nak szokták definiálni. Olyan zenekarok a példaképeik, mint a Metallica, a Rage Against the Machine és a Lamb of God.


Bullet for My Valentine

Azért estére is jut majd pogózni való: a Bullet for My Valentine. Ők walesiek. Megalakulásuk idején, a kilencvenes évek végén még főleg Metallica- és Nirvana-feldolgozásokat játszottak. Első lemezük 2005-ben jelent meg, Amerikában épp Valentin-napon, és aranylemez lett az Egyesült Államokban. Ekkor már Rob Zombie-val turnézgattak.


Dj Metzker Viktória

Dj Metzker Viktória Forrás: Dj Metzker Viktória / Facebook

A hajnali kóborlóknak ajánljuk Dj Metzker Viktóriát, akivel még rá lehet húzni a fesztivál végére. A modellként ismertté vált Viktória 2007 óta lovagol a lemezeken. A Médiapédia szerint járt már Koreában, Ibizán, Japánban és Ausztráliában is.


Pannonia Allstar Ska Orchestra

A magyar ska legnagyobb neve fél 10-kor kezdi az ugráltatást a Világzenei Színpadon. Az a speckójuk hogy a ska, a dancehall és a dub stílusokhoz magyar népzenét és dzsesszt is vegyítenek. A PASO az indulás (2003) óta 4 nagylemezt, egy koncertlemezt, egy DVD-t és számos kislemezt adott ki. Évek óta ott vannak minden fontosabb fesztiválon.